5. heti lazítós tippem: 5 nap 5 kép

Mai lazítós tippemet a facebookon terjedő 5 nap 5 kép 15 évvel ezelőttről inspirálta. Én is „áldozatul” estem ennek a játéknak. Hirtelen megijedtem egy picit, hiszen sosem szerettem, ha fotóznak. Az ilyen alkalmakat igyekeztem elkerülni, így csak kiskoromból vannak fotóim, meg amikor már megbékéltem magammal, azokból az időkből. A köztes fotókat pedig a kényszer szülte (ez sokon látszik is).

A fenti játék kapcsán előbányásztam a fényképes dobozomat, hagy lássam mit rejteget. Ilyenkor aztán az ember rájön, hogy mennyi sok fényképe van és neki áll szelektálni. Elgondolkodik egy-egy fotó felett, eszébe jut a fénykép keletkezésének története, meg az ahhoz kapcsolódó egyéb más történetek. Aztán rájön, hogy ezzel órákat el lehet tölteni és vagy félreteszi, hogy majd máskor, és csak a célfeladatra koncentrál vagy pedig tényleg órákat tölt vele.

Mai lazítós tippem ehhez kapcsolódik (én akkor csak a célfeladatra koncentráltam). Ma megint nekiülök és szétszelektálom a fotókat, közben pedig emlékezem! Mesélek a kedvesemnek és erre fogom őt is kérni!

Javaslatom, üljetek ti is össze barátokkal, barátnőkkel, családdal és mindenki fogja a saját dobozkáját a fotókkal. Akinek van gyermeke, vonja be őt is! Meséljen neki a családról, mutassa meg ki kicsoda. Mondjon történeteket akár a saját gyerekkorából is. A gyerekek imádják az ilyesmit!

Vagy rendbe szedhetitek közben a telefonon vagy pendrive-on tárolt fotókat. Kiválogathatjátok pl. ha elő akartok hívatni belőle párat, készíthettek fotóalbumot, montázst, scrapbook-ot, rendezhetitek dátum, alkalom, szereplők szerint stb.

Próbáljátok ki, nagyszerű élmény lesz mindenkinek!

Szalag, Láb, Fétis, Fekete Fehér