Mai lazítós tipp: közös játék a gyerekkel!

Többen írtátok, hogy jó, jó a sok pénteki lazítós tipp (köszönöm), ki is próbálnátok, ha lenne rá idő. De ugye mit is kezdjen az, akinek gyereke van!? Ő hogyan oldja meg? Ezért elhatároztam, hogy gyerekekkel való szórakozást is becsempészek a pénteki tippjeim közé. Holnap nincs iskola, óvoda, munka. Nem kell főzni a következő napra, ezért az ember könnyebben tud időt szakítani a gyerekekkel való közös játékra. 

Személy szerint nem tartom jónak, ha a gyereket hagyjuk a TV vagy a számítógép előtt punnyadni, ezért a tippjeim olyanok, amihez ezekre az eszközökre nincs szükség. Ezekhez a programokhoz csak a gyerek(ek)re és a szülőkre van szükség, meg némi időre. A játékok nem kerülnek pénzbe, könnyen kivitelezhetők.

Az első játékhoz régi újságokból, képekből kivágott állatokat, jellegzetes növényeket kell összegyűjteni. Érdemes őket keményebb papírra ragasztani és a játék végeztével egy borítékban összegyűjteni a következő alkalomra.

 

Ha vannak papírból kivágott állataink, növényeink, akkor fogjunk egy világ atlaszt és a gyerekeket kérjük meg, hogy helyezzék el az állatokat, növényeket az élőhelyükön. 

 

Remek móka és a gyerek egyúttal azt is megtanulja, hogy melyik állat hol él. Közben mesélhetünk neki egy-egy állatról, az élőhelyéről, szokásairól és ha tudunk róla mókás történetet, azt is elmondhatjuk. A vicces dolgokat egyébként is könnyebben megjegyzi az ember!

Nagyon jó szórakozást kívánok a közös játékhoz!