Nyugodt alvás, jó közérzet

Bizonyára ti is tapasztaltátok már, hogy milyen nyűgös tud lenni az ember, ha rosszul aludt éjjel, vagy esetleg alig aludt. Velem is előfordult már, hogy egy-egy hajtósabb nap után vagy stresszes időszakban nehezen tudtam elaludni, éjjel nyugtalanul aludtam, sokat forogtam, reggel pedig úgy ébredtem, mint akit agyon ütöttek. 

                                                                                         Baba, Yawning, Arc, Aranyos, Csecsemő

Sok mindent elolvastam, kipróbáltam ebben a témában, hiszen a munkámban is nagyon fontos, hogy tudjak koncentrálni, 100%-ot nyújtani. Ehhez pedig elengedhetetlen a pihentető nyugodt alvás. 

Az évek folyamán a kutatásaim eredményeit egyesével kipróbáltam és arra jöttem rá, hogy a nyugodt alvás első és legfőbb feltétele a stressz kiiktatása. Mivel ez egy igen nehéz dolog és bizonyos helyzetekben elkerülhetetlen, én a második leginkább bevált módszert alkalmazom. Citromfű teát készítek esténként magamnak. Ezt bárki meg tudja csinálni és nagyon hatásos. Mindemellett igen megnyugtató tevékenység, része az esti szertartásnak. És mint ilyen, mivel rendszeresen ismétlődő cselekvés, ezért biztonságérzetet ad, az ember le tud hallkulni, elcsendesedik. Ráadásul az illata felséges és mivel én a magam termesztette citromfüvet használom, ez még jól eső érzést is ad nekem :-)

Ezek mellett a kamilla tea jótékony, nyugtató hatását is meg kell említeni. De lehet a kettőt kombinálni is. Viszont a kamillateával picit vigyázni kell, nem szabad belőle huzamosabb ideig fogyasztani, csak kúra szerűen.

 

Balzsam, Citromfűvel, Konyha Gyógynövény           Kamilla, Kamilla Virágok, Gyógynövény

Ha kíváncsi vagy hasonlón hasznos, saját magam által kipróbált praktikákra, íratkozz fel hírlevelemre. Így semmiképpen nem maradsz le a legfrissebbekről  :-)  De követhetsz a facebookon is: Angyali Háztartás

Nuygodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek.