Karácsonyi ajándékvásárlás újra!

2015.11.26 13:32

Mint arról már korábban is írtam, a karácsonyi ajándéktervezést nem lehet elég korán elkezdeni. Nekem például a legtöbb jó ötletem karácsony után születik, leginkább januárban. Aztán idővel ez szép lassan elmúlik! Sajnos! Aztán megtanultam, hogy az ötleteimet leírom és legközelebb könnyű dolgom lesz. Csak elő kell venni és már tudom is, hogy kinek mit vegyek! Mert azért év közben is vannak névnapok, születésnapok stb. Van az ismerőseim között olyan is, aki megmondja, hogy mit szeretne, meg olyan is, aki maga sem tudja, vagy nem meri megmondani. Aki megmondja, azzal a legkönnyebb. Így nem lehet melléfogni!

Na, de térjünk vissza a tárgyhoz. Most a karácsonyi ajándéktervezéssel kell foglalkoznunk. Ha elég ügyesek voltatok, akkor már készen is vagytok vagy legalábbis nagy részben!

Ha nem, akkor most megpróbálok néhány ötlettel segíteni!

Ehhez még mindig szükségünk van némi támpontra, ami a pénzügyeket illeti. Gondolom már végig is gondoltátok, hogy milyen kiadásaitok vannak/lesznek december hónapban és sikerült azt is kiszámolni, hogy mennyi pénz jut egy-egy ember ajándékára.

Remek ajándék lelőhely lehet ilyenkor a helyi karácsonyi vásár, a boltok akciói, leárazások vagy sokat lehet megtakarítani a kuponokkal való vásárlások alkalmával. Én pl. nagyon szeretem a könyveket (remélem sokan vannak még így), ezért nekem első hely a könyvesbolt. Minden árkategóriában vannak könyvek. Itt is nagyon szuper dolgokat lehet találni, de ha erre nincs időtök, akkor nézelődhettek az internetes könyváruházakban is, ahol rengeteg akcióval kedveskednek ilyenkor. És ha a barátnőiddel együtt rendelsz, akkor sok pénzt is megspórolhatsz!

Biztosan mindannyian tudjátok, hol lehet kuponokat letölteni az interneten, így azt most nem részletezem. (bónuszbrigád, qponverzum, kuponoldalak stb.).

Lássunk néhány ötletet, amiket most egy-egy költségkategóriához rendeztem. De ettől lehetnek eltérések, ötletek. Nyitott szemmel járjatok, akkor biztosan fantasztikus dolgokat fogtok találni!

500 ft-ért: finom parfümös szappan, jó minőségű bizsu karkötő, karácsonyfadísz, LED-es gömb, könyv, egy finom csoki, kávé, különleges tea

Szappan, Fehér, Fas   Feketés Csésze, Teáscsésze, Kupa, Ital  Cafe, Kávé, Desszert, Tea, Hóember

Nézzük, mit lehet venni 1000 Ft-ért: jó minőségű pamutzokni, csillagfény lámpa, kesztyű, mikulássapka székhuzat, könyv, CD, DVD

Színes, Artsy, Zokni, Állománysűrűség    Knitt, Gyapjú, Vörös, Kötött    Sötét, Fény, Lámpa, Sólámpa, Star

Mi jön ki 2000 Ft-ból: egy pár meleg papucs, naptár a következő évre, nyakkendő, varázshomok (színes és nem marad utána nyom; gyerkőcöknek jó időtöltés), színházjegy, mozijegy, vászonkép saját fotóból, zselélakkozás, falmatrica, könyv, album, CD, DVD, társasjáték

Papucs, Könnyen, Kivételes, Meleg    Sun, Gyerekek Rajz, Kép, Rajz, Festék  

És ha van még 3000 Ft-unk: kötött sál, bélelt leggings, pulóver, kardigán, kozmetikai kezelés, karóra, fotónaptár saját fotóval, könyv, élmény ajándék (hótalp túra), társasjáték

Sál, Kötött, Kötött Sálak, Közeli Kép   Medvék, Art-Kő, Aranyos, Kötés Pulóver

Mit vehetünk 4000 Ft-ért: jó minőségű ing, puha fürdőköpeny, pamut ágyneműhuzat, élményajándék (snowscooter túra), társasjáték

Társasjáték, Játék, Stratégia   Scrable, Játék, Keresztrejtvény, Oktatás

 

És 5000-ért: rejtényes vacsora (nyomozós játék vacsorával), bármilyen élmény ajándék(monster bike túra, airboard túra), egy masszázs,

Romantikus, Romantikus Vacsora, Bor    Wellness, Masszázs

 

5000 Ft feletti ajándékok, ahol azért határ nem a csillagos ég! élményajándék (pl. meglepkek.hu; feldobox; élmény pláza stb.), szabadulós játék

Éjszaka, Star, Vacsoráért, Ég, Háttér  

Talán az egyik legjobb ajándék (én szívesen elfogadnám) egy jó kis wellness utalvány;

 

És ami megfizethetetlen: az maga a kézzel készített ajándék. „AZ AJÁNDÉK”.  ÉN KÉSZÍTETTEM NEKED! Beletettem szívem-lelkem és amíg készült RÁD gondoltam! Megtöltöttem szeretettel és most NEKED adom!

Ajándék, Ajándékok

És mit készíthetünk magunk: Ez csak a fantáziánkon és a kézügyességünkön múlik. Igazából bármit, mert mindenre képesek vagyunk. TE IS!!!

Köthetünk magunk sálat, sapkát, kesztyűt, pulóvert. Varrhatunk babaruhát a kislányunknak vagy köthetünk neki kis szőnyeget a babaházába. Hímezhetünk, horgolhatunk tertőt. De készíthetünk naptárat magunk is saját fotókkal, bejelölve minden hónapban az aktuális családi eseményeket, szüli- és névnapokat stb. Lahat abban a hónapban az illető személye a fő fotó. Írhatunk szakácskönyvet a kedvenc receptjeinkkel testvérünknek, barátnőnknek. Készíthetünk saját kezüleg szappant, bonbont, kekszet. Adhatunk magunk készítette lekvárt, befőttet, szörpöt. De ajándékozhatunk csokilikőrt, tojáslikőrt, lemoncellot is. Készíthetünk néhány csomag magkeveréket, amit szintén magunk állítunk össze vagy aszalt gyümölcsöket tehetünk hozzá. Csinálhatunk kulcstartót, díszeket. És még millió dolog lehet ajándék! Csak a kreativitásunk szab határt!

Fényképalbum, Karácsony, Díszítőelemek   Ajándék, Karácsony, Csomagolt, Hurok

 

+ TIPP: Amint sikerült valamit megvenned, azonnal csomagold be. Sokkal könnyebb esténként becsomagolni egy-egy ajándékot, mint Szenteste előtt egy órával, kapkodva az összeset.  Abból a végén csak idegeskedés lesz, meg összecsapva becsomagolt ajándékok. Semmi öröm :-(!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is! Ha a héten iratkozol fel hírlevelünkre, akkor résztveszel nyereménysorsolásunkon, amit vasárnap tartunk. Eheti díjunk Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz című könyve. Részletek novemberi nyereményjátékunkban!