Fűszeres narancslikőr ajándékba!

Orange, Gyümölcs, Vitamin, Élelmiszer  Csillagánizs, Fahéj, Citrom, Szegfűszeg

A narancs és a fűszerek illata nektek is a telet és a karácsonyi időszakot juttatja eszetekbe? Nekem igen! Imádom a narancs finom illatát! Csodálatos érzés, amikor hámozom a narancsot és az olajos leve beszivárog a bőrömbe és hiába mosok kezet, sokáig érzem még a narancsot a bőrömön!

A következő recept is egy olyan különlegesség, amit akár ajándékba adsz, akár a karácsonyi partydon kínálgatod, mindenképpen nagy sikert fogsz vele aratni! Fantasztikus az aromája, gyönyörű a színe, és az íze! Elmondhatatlan.

Hozzávalók: 5 narancsnak és 2 citromnak a vékonyan lehámozott héja, 0,5 l vodka, 1 fahéjrúd, 5 szem szegfűszeg, 5 szem szegfűbors, 1 kis darab gyömbér.

A narancsot és a citromot nagyon vékonyan hámozzuk, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert keserű lesz. A hozzávalókat egy üvegbe tesszük, lefedjük és 12 napig állni hagyjuk. Ezután 3 dl vízből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, kihűtjük. Ha a szirup kihűlt, akkor összekeverjük a már előzőleg leszűrt narancsos vodkával. És már kész is ez az egyszerű, de annál finomabb itóka. 

Ha valami szép, különleges üvegbe töltjük, teszünk rá saját címkét (nagyon jókat lehet találni a neten), egyedi csomagolást, akkor remek ajándékot készítettünk saját kezüleg:-) 

Üveg, Palack, Ajándék, Ital, Bor Üveg, Palack, Ajándék, Ital, Bor Üveg, Palack, Ajándék, Ital, Bor

Nagyon jó szórakozást, készülődést, próbálkozást kívánok Nektek szeretettel!

Ne feledd! Még ma éjfélig jelentkezhetsz eheti játékunkra! Részletek a novemberi nyereményjátékban!