Blog

A grillezés fortélyai

2016.07.19 13:19
A szabadtéri sütés-főzés egyik alapköve a grill. A grill ételek amellett, hogy finomak sokkal egészségesebbek, mint olajban sült társaik. Miért jó grillezni? -          mert a szabadban lehet...

—————

Borsikafű vagy csombor

2016.07.18 14:39
A borsikafű vagy más néven csombor nem annyira ismert és használt fűszer manapság, de mindenképpen meg kell említenünk, mert nélküle kissé csonka lenne e gyógynövény (fűszernövény) kisokos. Erdélyben nagyon szeretik és nagyon sokféle ételben használják. Magas illóolaj tartalmú növény. Ez az...

—————

Baconos-cukkinis rántotta

2016.07.14 13:05
Néhány egyszerű alapanyagból nagyon finom és változatos reggelit vagy vacsorát készíthetünk a családnak. Egyik ilyen kedvencem a baconos-cukkinis rántotta. Most épp cukkini szezon van, érdemes kihasználni! Hozzávalók: 1 evőkanál olivaolaj, fejenként egy marék felkockázott bacon, egy marék cukkini...

—————

Kovászos uborka

2016.07.14 11:22
A nyár egyik remek savanyúsága a kovászos uborka. Jó kovászos uborkát csak nyáron lehet készíteni! Olcsó, nem túl gyors, de nagyon finom. Behűtve önmagában is ehetitek! Szalonnasütéshez, valami finom húsos másodikhoz is kitűnő! Teszteljétek! Hozzávalók: egy nagy (3-5 literes) tiszta befőttes üveg,...

—————

Kovász készítése

2016.07.13 08:37
A kovász nélkülözhetetlen, ha kovászos kenyeret akarunk sütni. Nem rendelkezem nagy gyakorlattal a kovászkészítés területén, de gyakorlom és a tapasztalataimat szeretném itt megosztani veletek. Tudtátok például, hogy nem is olyan egyszerű kovászt készíteni? Némelyik leírás annyira egyszerűnek...

—————


Hírlevél

Hírlevélre való feliratkozás


Szavazás

Neked hogy tetszik a weboldalunk?

Tetszik!
56%
9

Nem tetszik
44%
7

Összes szavazat: 16