Blog
2016.07.19 13:19
A szabadtéri sütés-főzés egyik alapköve a grill. A grill ételek amellett, hogy finomak sokkal egészségesebbek, mint olajban sült társaik.
Miért jó grillezni?
- mert a szabadban lehet...
—————
2016.07.18 14:39
A borsikafű vagy más néven csombor nem annyira ismert és használt fűszer manapság, de mindenképpen meg kell említenünk, mert nélküle kissé csonka lenne e gyógynövény (fűszernövény) kisokos. Erdélyben nagyon szeretik és nagyon sokféle ételben használják. Magas illóolaj tartalmú növény.
Ez az...
—————
2016.07.14 13:05
Néhány egyszerű alapanyagból nagyon finom és változatos reggelit vagy vacsorát készíthetünk a családnak.
Egyik ilyen kedvencem a baconos-cukkinis rántotta. Most épp cukkini szezon van, érdemes kihasználni!
Hozzávalók: 1 evőkanál olivaolaj, fejenként egy marék felkockázott bacon, egy marék cukkini...
—————
2016.07.14 11:22
A nyár egyik remek savanyúsága a kovászos uborka. Jó kovászos uborkát csak nyáron lehet készíteni! Olcsó, nem túl gyors, de nagyon finom. Behűtve önmagában is ehetitek! Szalonnasütéshez, valami finom húsos másodikhoz is kitűnő! Teszteljétek!
Hozzávalók: egy nagy (3-5 literes) tiszta befőttes üveg,...
—————
2016.07.13 08:37
A kovász nélkülözhetetlen, ha kovászos kenyeret akarunk sütni. Nem rendelkezem nagy gyakorlattal a kovászkészítés területén, de gyakorlom és a tapasztalataimat szeretném itt megosztani veletek.
Tudtátok például, hogy nem is olyan egyszerű kovászt készíteni? Némelyik leírás annyira egyszerűnek...
—————