Cikkek archívuma

Igazi jó birsalmasajt recept!

2016.01.21 13:22
Egyik nagy kedvencem a birsalmasajt! Talán sokan még nem is hallottatok róla. Ez nem egy igazi sajt, tehát nem tejből készül, hanem birsalmából. Van két nagy birsalmafánk, így elég sok birsalmánk volt. Elég jól lehet tárolni, ezért még most a tél közepén is van belőle. Gyakran készítek...

—————

Olajok 2.

2016.01.21 13:05
Tegnap megnéztük a legismertebb olajokat. Megtudtuk hogyan készülnek, milyen fajta olajok léteznek (sajnos, sokféleségük miatt a teljesség igénye nélkül) és hogy milyen hatással vannak az egészségünkre. Ma azt gyűjtöttem össze nektek, hogy melyik olaj milyen ételhez jó. Napraforgóolaj: rántáshoz,...

—————

Olajok 1.

2016.01.20 19:49
         Hétről hétre szépen sorra vesszük az alapvető élelmiszereket, amiknek minden spájzban, kamrában vagy konyhában lennie kell, hiszen alapvető. Mai bejegyzésemmel elérkeztem az olajokhoz. Mint ahogy kenyérből és lisztből, olajokból is rengeteg féle létezik. Először is...

—————

Lenmag reggeli, nem csak verebeknek :-)

2016.01.19 13:19
Az jutott eszembe, hogy most megosztom veletek egy nagyszerű reggeli receptjét. Roppant egyszerű, könnyedén variálható és elkészíthető és nem utolsó sorban nagyon egészséges. Mindenkinek ajánlom, de igazán azoknak a leghatásosabb, akiknek székrekedésük van. Sajnos ilyen előfordul az ember életében....

—————

Lebbencsleves

2016.01.18 12:40
Ezt a finom és kiadós levest mi nagyon szeretjük. Természetesen az elkészítése roppant egyszerű (én már csak ilyen recepteket gyűjtök :-))! Ezután a leves után elég egy kis pogácsa vagy palacsinta, talán egy kis rizsfelfújt. Hozzávalók: két szelet finom, füstölt szalonna, egy fej hagyma, egy...

—————

Télies mécsestartó

2016.01.17 14:55
Imádom télen a szikrázó napsütést. Ahogy a napsugarak megcsillanak a deres fák ágain, a hó vakítóan ragyog és minden olyan tiszta és csendes. Csodálatos érzés ilyenkor egy sétát tenni a szabadban és fényképezni, bámulni a természet szépségét. Ahogy érzed már a nap erejét, melegét az arcodon,...

—————

Hósipkás kókuszcsók

2016.01.17 14:42
                           Hát ez a mai finomság szintén a havas tájak szépségét idézi, mindemellet pedig nagyon könnyű elkészíteni, finom és a végtelenségig eláll. Elkészítettem a habkarika receptjét (A tökéletes habkarika, mint...

—————

Milyen a jó liszt?

2016.01.16 18:01
  A héten már írtunk a kenyér történetéről és megnéztük a legismertebb kenyereket, hogyan, miből készülnek. Most ezek legfőbb összetevőjét, a lisztet vizsgáljuk meg. A liszteket többféle szempont szerint csoportosíthatjuk. 1.       Miből készült: búza, rozs,...

—————

Gyors, egyszerű tonhal saláta

2016.01.16 14:22
                                Ez a finom tonhal saláta gyermekkorom óta nagy kedvencem. Nagyapám specialitása volt és én azóta is nagyon szeretem. Gyakran készítette, ha vendégek jöttek és tényleg mindenkinek ízlett....

—————

01.15.-i lazítós tippem :-)

2016.01.15 10:52
  A mai lazítós tippem Neil Simon: Furcsa pár DVD-n. Sikerült megszereznem ezt a filmet DVD-n (már régen akartam). A főszereplők fantasztikusak, Walter Matthau és Jack Lemmon. Egyébként is imádom ezt a párost. Ha jól akartok szórakozni, nézzétek a filmjeiket. Nagyon jók együtt. Szóval mára ezt...

—————