Lenmag reggeli, nem csak verebeknek :-)

2016.01.19 13:19

Az jutott eszembe, hogy most megosztom veletek egy nagyszerű reggeli receptjét. Roppant egyszerű, könnyedén variálható és elkészíthető és nem utolsó sorban nagyon egészséges. Mindenkinek ajánlom, de igazán azoknak a leghatásosabb, akiknek székrekedésük van. Sajnos ilyen előfordul az ember életében. Mindemellett ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre, azt gondolom, ilyenkor télen ez finom, meleg teákkal könnyedén megoldható. Amúgy is jól esik egy kis meleg ebben a zord hidegben :-)

Szóval a reggeli alap: egy pohár natúr joghurt (hagyjuk a cukros, gyümölcsösnek mondott joghurtokat) és két kanál lenmag. Ezt aztán ízesítheted idénygyümölcsökkel, édesítőszerekkel (ezt csak akkor használd, ha hiányzik az édes íz!), mazsolával, dióval stb. (határt csak a fantáziád szab). A lényeg itt a lenmagban rejlik!

 

A lenmag nagyon egészséges, a magok királynőjének hívják. Rengeteg vitamin és ásványi anyag, fehérje található benne és Omega3 zsírsav. Gyógynövényként nagyon sokféle probléma orvoslására alkalmazható, többek között csillapítja a menstruációs görcsöket is.

Én mindenképpen javaslom, hogy naponta egy-két kanállal fogyasszatok belőle, hiszen ezzel remekül kezdhetitek a napot, használtok a saját egészségeteknek. Egyébként az agyműködést is serkenti, így azt gondolom, nagyon sokunknak hasznos lenne ezzel a reggelivel indítani a napot.

Én piacon veszem, ahol a multikkal szemben nem aranyárban mérik (és sokkal tisztább is, mint némelyik előre kicsomagolt bolti termék). Egy kiló kb. 800 Ft, de egy kiló nálam 2 hónap alatt fogy el!

Kíváncsi vagyok, hogy ízlik Nektek és milyen hatást tapasztaltok. Osszátok meg velünk, ha valamilyen kreatív újítással még finomabbá tennétek ezt a remek reggelit :-)

                                         

—————

Vissza