Lebbencsleves

2016.01.18 12:40

Ezt a finom és kiadós levest mi nagyon szeretjük. Természetesen az elkészítése roppant egyszerű (én már csak ilyen recepteket gyűjtök :-))! Ezután a leves után elég egy kis pogácsa vagy palacsinta, talán egy kis rizsfelfújt.

Hozzávalók: két szelet finom, füstölt szalonna, egy fej hagyma, egy nagyobb burgonya, két szál sárgarépa, egy szál petrezselyemgyökér, só, pirospaprika, bors és két nagy marék lebbencstészta.

Elkészítési idő: max. 1 óra

Anyagköltség: max. 300 Ft 4-6 főre

Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk. 

A megpirult szalonnakockákat kiszedjük a zsírból egy kistányérra. 

Ebben a zsírban megpirítjuk a tésztát is, majd ezt is kiszedjük. 

 

Végül a kockára vágott hagymát is megpirítjuk a zsírban. 

Amikor megpirult a hagyma is, akkor lehúzzuk a tűzről az edényt, belerakjuk a szalonnát és a tésztát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldséget, a kockára vágott burgonyát és főzzük. 

A végén (ezt nem muszáj, de én szeretem) pedig karikára vágott házikolbászt teszünk bele és még főzzük együtt egy kicsit. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

Nagyon jó főzőcskézést kívánok Nektek, szeretettel!

                                  

—————

Vissza