Olajok 2.

2016.01.21 13:05

Tegnap megnéztük a legismertebb olajokat. Megtudtuk hogyan készülnek, milyen fajta olajok léteznek (sajnos, sokféleségük miatt a teljesség igénye nélkül) és hogy milyen hatással vannak az egészségünkre.

Ma azt gyűjtöttem össze nektek, hogy melyik olaj milyen ételhez jó.

Napraforgóolaj: rántáshoz, sütéshez, főzéshez, pároláshoz, salátához, tésztákhoz, pácoláshoz, grillezéshez.

Repceolaj: ugyanúgy használjuk, mint a napraforgóolajat.

Olívaolaj: salátákhoz, nyersételekhez, pároláshoz, hírtelen sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz.

Tökmagolaj: levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz.

Mákolaj: salátákhoz, süteményekhez.

Dióolaj: salátákhoz, levesekhez, mártásokhoz, pároláshoz, hírtelen sütéshez.

Lenolaj: mártásokhoz.

Mogyoróolaj: levesekhez, salátákhoz, desszertekhez, sütéshez.

Szezámolaj: sütéshez, mártásokhoz, salátákhoz.

Szőlőmagolaj: pároláshoz, hírtelen sütéshez, salátákhoz, desszertekhez.

Remélem ez a kis gyűjtemény segít Nektek és meghozza a kedveteket a különféle olajok otthoni használatához, akár levest, salátát, desszertet készítenétek, akár magában ennétek hogy élvezzétek egészségre gyakorolt jótékony hatását!

Só, Bors, Ecet, Olaj, Sószóró, Palack

—————

Vissza