Cikkek archívuma

Gyömbér házilag

2016.08.16 11:32
A gyömbért sokféle ételhez használhatjuk. Tudom, nem drága, de mennyivel jobb érzés a sajátodat használni! Hát ültess egy gyömbért, gondozgasd és meglátod, milyen szépen fejlődik majd, mennyi örömöd lesz benne! És adhatsz másnak is belőle! (Úgyis lassan itt a mézeskalács szezon! Addigra kinőhet a...

—————

Padlizsán krém egyszerűen

2016.08.16 11:21
Ha már unod a felvágottat és inkább valami zöldségfélét ennél vagy nem is tudod igazán mit. Akkor próbáld ki a következő finom receptet.                                     Padlizsán krém Hozzávalók: 2 nagyobb...

—————

Költözés - kisokos

2016.08.15 14:42
                                 Mindannyiunk életében jött már el az az idő, amikor költözni kellett. Munkahelyváltás, válás vagy összeköltözés stb. Igazából teljesen mindegy a költözés szempontjából. A doboz, a...

—————

10 dolog, amit szeretünk a nyárban

2016.08.12 10:06
     10 dolog amiért szeretjük a nyarat! Lassan ugyan véget ér az idei nyár is, de még azért ne temessük. Lesz még kánikula, amit sokan nem szeretnek és lesznek még viharok, esők, amit szintén nem szeretünk (mi emberek már csak ilyenek vagyunk! Semmit nem szeretünk, ami éppen...

—————

Hogyan tudjuk a konyharuhát újjá varázsolni?

2016.08.12 10:01
Gyakran előfordul a konyharuhával (ahogy az abrosszal is), hogy kimoshatatlannak tűnő zsírfoltok keletkeznek rajta. És normál körülmények között tényleg kimoshatatlanok is. De ilyenkor kell bevetni régi, jól bevált praktikákat. A törlőket moshatod egyesével is (épp amikor koszosak), de jobban...

—————

Cukkinis-zöldborsós tészta

2016.08.11 14:15
  Egy könnyen elkészíthető receptet hoztam nektek. Fillérekből ki lehet hozni (főleg, ha van saját kerted). Friss, gyenge zöldségekből készül, aminek nincs annyira karakteres íze. Cukkinis-zöldborsós tészta Hozzávalók: 0,5 kg fuzzi tészta, 1 kisebb cukkini, 20 dkg zöldborsó, 2 dl tejszín, 1...

—————

Hogyan készíthetünk finom, pergős párolt rizst?

2016.08.11 13:44
    Hogyan tudunk finom, pergős rizst készíteni? Hát egyszerűen! Nem nehezebb, mint az összeragadt rizs készítése, csak egy kicsit több odafigyelést igényel :-) A rizst alaposan, több vízben megmossuk. Szinte kimossuk belőle azt a fehér anyagot. Ettől tapad össze olyan nagyon! Szóval jól...

—————

Jeges kávé vanília fagyival

2016.08.09 13:56
  Egyik nyári nagy kedvencem a jeges kávé. De nem ám jéggel, hanem finom vanília fagyival. Lehet ez egy kis desszert is! Hozzávalók: 0,5 dl kávé (lehet nyugodtan koffeinmentes), vanília fagylalt és tejszínhab. Elkészítési idő: max. 5 perc Anyagköltség: kb. 150 Ft. Elkészítés: főzd le a kávét....

—————

Szilvás gombóc fillérekből

2016.08.09 13:40
Szerintem a szilvásgombócot mindenki szereti, de talán sokan félnek elkészíteni, pedig igazán nagyon egyszerű. És ami nem utolsó szempont talán az egyik legolcsóbb étel, amit tudok. Semmi extra, semmi pepecs és még senkit sem hallottam, hogy utálná! Hozzávalók: 1 kg burgonya hámozva, liszt, só,...

—————

Kávé kisokos - röviden

2016.08.08 09:15
    A kávét sokan fogyasztjuk, de vajon tudjuk-e  miből készül? És hogyan? És honnan származik? És azt, hogy hány féle kávé van? Ezeket vizsgáltuk meg. A kávé fő hatóanyaga a koffein, de ma már gyártanak csökkentett hatóanyag tartalmú, ún. „koffeinmentes” kávét is. A kávé növénynek...

—————