Egy könnyen elkészíthető receptet hoztam nektek. Fillérekből ki lehet hozni (főleg, ha van saját kerted). Friss, gyenge zöldségekből készül, aminek nincs annyira karakteres íze.
Cukkinis-zöldborsós tészta
Hozzávalók: 0,5 kg fuzzi tészta, 1 kisebb cukkini, 20 dkg zöldborsó, 2 dl tejszín, 1 kisebb fej hagyma, 3 dkg vaj, só, bors.
Elkészítési idő: max. 30 perc
Anyagköltség: kb. 900 Ft/4 fő
Elkészítés: Tegyél fel egy fazék vizet forrni a tésztához. Addig vágd fel a hagymát apró kockára és a megolvasztott vajon párold meg. Ezután add hozzá a zöldborsót és a vékony szeletekre vágott cukkinit (ezt zöldséghámozóval tudod vékonyra szelni). Sózd, borsozd meg, keverd el és fedő alatt párold puhára. Közben főzd ki a tésztát, ha felforrt a víz. Ha megpuhult minden zöldség öntsd fel a tejszínnel, keverd el és máris kapcsold ki a tűzhelyet. Szűrd le a tésztát, keverd össze a tejszínes zöldséggel és máris tálalhatod. Tetejét szórd meg aprított petrezselyemmel.
Én most a petrezselyem helyett tonhal darabokat szórtam rá és azzal is nagyon finom volt!
Jó étvágyat kívánok ehhez a zöldséges finomsághoz!
Ha tetszik a bejegyzés vagy hasznosnak ítéled, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!
—————