A sokoldalú szódabikarbóna

Mindannyian tudjuk, hogy a szódabikarbóna rengeteg mindenre jó egy háztartásban. Mivel olyan sokoldalú, ezért én mindig nagyobb kiszerelésben vásárolom meg. Nálunk egy 2 kg-os, bioboltban kapható csomag 700 Ft és nagyon sokáig elég.

                                         Szódabikarbóna, Doboz, Fehér, Por

Most két, talán nem annyira ismert felhasználási módját szeretném megosztani veletek.

Az egyikkel elkerülhetjük a kellemetlen testszagot, anélkül hogy aluminium származékot tartalmazó, rákkeltő hónalj stiftet használnánk. Egyébként tudtátok, hogy a kutatások szerint az alumínium tartalmú dezodorok a mellrák egyik legnagyobb kockázati tényezői?

Ezért én nem használok ilyeneket, helyette szódabikarbónát használok. Lehet, hogy nem olyan kellemes illatú, sőt egyáltalán nincs semmilyen illata, de legalább nem betegít meg. Az egészség a legfontosabb! Csak add össze, hogy mennyibe kerül a dezodor, azután meg a gyógyulás! Megdöbbentő számok jöhetnek ki.

A szódabikarbónát ezen a területen úgy alkalmazom, hogy benedvesítem az ujjaimat, belemártom a szódabikarbónába és szétkenem a hónom alatt! Ennyi! Ezzel kész is vagyok!

 

A másik felhasználási terület a zsíros arcbőr örömére szolgál! Miután kávézaccal leradíroztad az arcbőrödet, kend fel rá a következő keveréket és hagyd fent addig, míg meg nem szárad! Azután langyos vízzel mosd le!

Egy evőkanál szódabikarbónát keverj össze annyi citromlével, amennyivel krémszerű állagot kapsz. Ezt használd zsíros bőrre! Nagyon hatásos! A citromléből rengeteg vitamint nyer a bőröd, míg a szódabikarbóna szárít és fertőtlenít is.

Jó szépülést és jó egészséget kívánok Mindnyájatoknak szeretettel!