Cikkek archívuma
2016.04.23 09:38
A tojáslepényt én leginkább a Sóska mártás mellé szoktam készíteni. De te készíthetsz mellé finom salátát és máris kész egy vacsora vagy reggeli.
Hozzávalók: 1 tojás/fő, só, sütőpor, liszt, tej, olaj.
Elkészítési idő: 5 perc
Anyagköltség: 50 Ft/fő (max.)
Elkészítése: A tojást egy...
—————
2016.04.23 09:24
Minden tavasszal készítek néhány üveg pitypang mézet. Ez a különlegesség nem igazi méz, de a megszólalásig hasonlít rá.
Mire jó a pitypang? Segít epebántalmak és májbetegség esetén. A cukorbetegek barátja. Hasznos levertség, fáradtság esetén. Megszűnteti a kiütéseket, bőrviszketést. Vértisztító...
—————
2016.04.22 10:10
A szappanbuborékot fújni, készíteni minden gyerek imádja. Visszagondolva gyerekkorunkban mi is rajongtunk érte, és akkoriban még nem lehetett kapni kész szappanbuborék fújó eszközt. Nálunk Nagyapám készített nekünk ilyet.
Először is elkészítette a folyadékot, ami víz és mosogatószer keveréke volt....
—————
2016.04.22 09:38
Ezt a finom, könnyű kis ebédet készítettem el mára. A lazac és a brokkoli kombinációja igazán ínycsiklandó! A tészta pedig tejszínes mártással krémes állagot ad az egész ételnek.
Érdemes kipróbálni! Nem vesz el sok időt és pénzt és mindemellett pedig nagyon egészséges.
Hozzávalók: 0,5 kg fuzzi...
—————
2016.04.21 09:40
A sóska nagyon finom és egészséges étel. Ilyenkor tavasszal kibújtak az új hajtások, már szedhető. Remek vas- és vitaminforrás. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók: sóska, só, liszt, tejföl, víz, olaj, cukor.
Elkészítési idő: kb. fél óra+a pucolás
Anyagköltség: max. 500 Ft 4...
—————
2016.04.21 09:30
A hús fontos forrása az aminosavaknak, a vasnak és a B12 vitaminnak és a cinknek. Ezek hiánya fáradtságot és a betegségekkel szemben kisebb ellenálló képességet okoz. Emellett fontos foszfor forrás, ami a csontok, fogak állapotának tesz jót.
A marhahúst a vörös húsok közé soroljuk. A jó minőségű...
—————
2016.04.20 12:35
A fehérneműket én minden esetben kivasalom, ezzel is fertőtlenítem őket. Először a belsejüket vasalom, majd kifordítom és a színüket is megvasalom.
Szépen kiterítem és először behajtom középre az egyik oldalát,
majd a másikat, végül felhajtom a közepét és ezzel el is készültünk. Már...
—————
2016.04.19 15:04
A káposztás tészta remek második lehet egy tartalmas leves után. Nagyon olcsó és finom. Van aki sósan, borssal szereti, van aki inkább édesen, cukorral. Én így is úgy is szeretem.
Hozzávalók: egy fél fej káposzta, két kanál olaj, só, bors, ½ kg fodros kockatészta vagy házi gyúrt...
—————
2016.04.19 14:56
Vannak a kötött holmiknak olyan részei, amiket begombolunk. Na, de hogyan is kell egy gomblyukat megkötni? A következő képpen:
Amikor kötésünkkel elérkezünk a gomblyuk helyéhez, akkor annyi szemet kötünk le, amennyi szükséges a gomblyuk létrehozásához, majd a következő sorban pedig annyi szemet...
—————
2016.04.18 12:22
Megint egy remek és véleményem szerint igen közkedvelt süteményt hoztam nektek. Biztosan sokan ismeritek, akinek meg újdonság az próbálja ki legalább egyszer. Garantált, hogy felveszi a repertoárjába!
Ennek a süteménynek az elkészítése egy picit több türelmet igényel, de nem igényel semmivel több...
—————