Ezt a finom, könnyű kis ebédet készítettem el mára. A lazac és a brokkoli kombinációja igazán ínycsiklandó! A tészta pedig tejszínes mártással krémes állagot ad az egész ételnek.
Érdemes kipróbálni! Nem vesz el sok időt és pénzt és mindemellett pedig nagyon egészséges.
Hozzávalók: 0,5 kg fuzzi tészta, fél kiló brokkoli, 2 dl tejszín, 25 dkg lazac, 2 evőkanál olivaolaj, só, bors.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Anyagköltség: kb. 1700 Ft 4 főre
Elkészítés: A brokkolit megpucoljuk, megmossuk, feltesszük főni és félpuhára főzzük. Az olivaolajban megpároljuk a lazacot, amit előzőleg kisebb darabokra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk. Amikor megpuhult, akkor a tejszínnel besűrítjük. A brokkolit leszűrjük és a lazachoz keverjük. Mindeközben kifőzzük a tésztát. Amikor a tészta is kifőtt, leszűrjük és a tejszínes keverékhez adjuk. Összekeverjük, átmelegítjük és már tálalhatjuk is.
A tetejére frissen reszelt sajtot tehetünk.
Jó étvágyat mindenkinek!
—————