Sóska mártás

2016.04.21 09:40

A sóska nagyon finom és egészséges étel. Ilyenkor tavasszal kibújtak az új hajtások, már szedhető. Remek vas- és vitaminforrás. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók: sóska, só, liszt, tejföl, víz, olaj, cukor.

Elkészítési idő: kb. fél óra+a pucolás

Anyagköltség:  max. 500 Ft 4 főre

Elkészítés: A sóskát megpucoljuk, alaposan megmossuk, mert földes lehet, majd kevés olajon megdinszteljük. Fedőt tegyünk rá, hamarabb elkészül. Sózzuk, pici vízzel hígítjuk és összeturmixoljuk. Elkészítjük a habarást, visszatesszük a sóska krémet a gázra és behabarjuk. Ha túl sűrű lenne, akkor vízzel hígítjuk. A végén cukorral ízesítjük.

Én általában krumplipürét és tojáslepényt készítek hozzá.

Próbáljátok ki, nagyon könnyen elkészül és nagyon ízletes. Ha van a családban kisgyerek, akkor neki biztosan í kedvence lesz.

Jó étvágyat kívánok Mindenkinek ehhez a pompás tavaszi ételhez.

                             

—————

Vissza