A káposztás tészta remek második lehet egy tartalmas leves után. Nagyon olcsó és finom. Van aki sósan, borssal szereti, van aki inkább édesen, cukorral. Én így is úgy is szeretem.
Hozzávalók: egy fél fej káposzta, két kanál olaj, só, bors, ½ kg fodros kockatészta vagy házi gyúrt kockatészta.
Elkészítési idő: max. egy óra.
Anyagköltség: max. 500 Ft
A káposztát lereszelem a nagylyukú reszelőn.
Olajat melegítek egy edényben és a káposztát megpirítom rajta, sózom, borsozom. Közben felteszek egy fazékban vizet forrni, amiben menetközben kifőzöm a tésztát. Közben a káposztát is kevergetem, hogy le ne égjen. Időnként megkóstolom a káposztát, hogy elég puha-e már. Ha a tészta megfőtt, akkor leszűrjük. Amikor a káposzta is kész, akkor összevegyítem a tésztával és már szedhetjük is! Ha úgy jobban szereted, akkor még egy picit együtt is piríthatod!
Jó étvágyat kívánok ehhez a nagyon egyszerű, de annál finomabb ételhez!
—————