Cikkek archívuma

Zokni helyes tárolása

2016.04.30 10:27
Ha a zoknit nem megfelelően tároljuk, bizony könnyen kinyúlik a gumija és akkor már nem kényelmes hordani, mert mindig le fog csúszni. Ha a zokni lecsúszkál az ember lábáról, akkor összegyűrődik a cipőben és csúnya tyúkszemet és bőrkeményedést tud ám okozni. Ez pedig hosszú távon sok kellemetlen...

—————

Anyák napi készülődés

2016.04.29 09:13
Május első vasárnapja Anyák napja. Véleményem szerint az összes jeles ünnep közül a legjelesebb. Édesanyja mindenkinek van és ha elég szerencsés, még legalább két nagyija is. Hát ünnepeljük meg őket ezen a szép vasárnapon. Töltsük velük az időnket, hiszen ez legnagyobb kincsünk az életben. Osszuk...

—————

Hogyan tudjuk könnyen kitisztítani a négyoldalú reszelőt?

2016.04.28 09:44
A konyhai munkák során gyakran használjuk a négyoldalú reszelőt, aminek van egy elég nehezen tisztítható oldala. Ezt az oldalát szoktuk krumpli reszeléshez használni. A krumpli beleragad nem csak az apró lyukakba, hanem a lyukak közötti részbe is. Ha nincs jól kitisztítva, akkor nem csak eltömíti a...

—————

Resztelt máj

2016.04.27 13:44
A sertéshús kisokosból kimaradt egy-két apróság, ami szintén a disznó része, pl. a belsőség. Ma ezek közül a sertésmájat készítettük el hagymásan, ami nagyon finom étel, burgonyával kiadós. Már csak valami finom savanyúság kell hozzá és teljes az élet! Hozzávalók: fél kiló sertésmáj, 2 ek. olaj, 2...

—————

Hogyan akadályozzuk meg, hogy a só összecsomósodjon a sószóróban?

2016.04.26 11:13
Gyakran előfordul, hogyha a párás konyhában hagyjuk a sószórót, akkor a nedvességet felveszi a só és belecsomósodik a sószóróba. Hogy ezt kiküszöböljük, tegyünk pár szem rizst a sószóróba. Remekül megakadályozza a só összecsomósodását.                  ...

—————

Halak - kisokos

2016.04.26 11:02
A hal ősidőktől kezdve az egyik legfontosabb fehérjeforrásunk. A hal gazdagon tartalmaz telítetlen zsírsavakat, köztük omega3 zsírsavat. A gyakori halfogyasztás nagyban javítja az agyműködést, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, meggátolja a trombózis kialakulását, csökkenti a...

—————

Hogyan tudok több levet kinyerni egy citromból?

2016.04.25 10:53
Biztosan előfordult már veletek, hogy a citromból alig tudtatok kinyomni egy kis levet. Van amikor a vastag héj, van amikor a kiszáradtság az akadály. Az ember díjbirkózónak érzi magát, amíg küzd egy csepp citromléért. Nekem bevált módszer (kivéve ha porszáraz), hogy mielőtt a citromot felvágom,...

—————

Kihúztam egy szálat a pulcsimból. Mit tegyek?

2016.04.25 10:41
Nagyon bosszantó dolog, ha az ember szép pulóveréből kihúzódik egy szál. Ráadásul egy elég feltűnő helyen. A pulóvert kár lenne eldobni, na, de mégis mit lehet tenni? Hogyan tudnánk szépen eltűntetni a sérülést? 1.       Ne...

—————

Lámpabúra átalakítása

2016.04.24 18:35
Ezt a lámpa búrát egy régi megunt vázra szerkesztettem rá a következőképpen. A régi vászonhuzatot levettem róla.  Kerestem egy gombolyag fonalat és a váz egyik részén megcsomóztam, majd elkezdtem körbetekerni a vázat.     Lépésről lépésre haladtam szépen. Kissé időigényes, így nekem...

—————

Baconos tükörtojás

2016.04.24 10:01
Nálunk általános vasárnapi reggeli a baconos tükörtojás. Mindannyian nagyon szeretjük. Mellé friss kenyeret adok (szeretünk mártogatni). Idényben pedig mindig vágok fel mellé paradicsomot, paprikát, télen pedig apróra reszelt káposztát, répát. Hozzávalók: Fejenként 3-4 szelet bacon, 2 tojás, só,...

—————