Anyák napi készülődés

2016.04.29 09:13

Május első vasárnapja Anyák napja. Véleményem szerint az összes jeles ünnep közül a legjelesebb. Édesanyja mindenkinek van és ha elég szerencsés, még legalább két nagyija is.

Hát ünnepeljük meg őket ezen a szép vasárnapon. Töltsük velük az időnket, hiszen ez legnagyobb kincsünk az életben. Osszuk meg hát szeretettel!

Ezt még kiegészíthetjük egy kis édességgel, virággal. Süssünk süteményt, vigyük őket kirándulni, vagy főzzük mi a vasárnapi ebédet, ezzel is levéve egy napra a konyha terheit a vállukról.

És ha még kicsik vagyunk és nincs túl sok pénzünk, akkor mi mit is adhatunk a szeretetünkön kívül?

Az alábbiakban megosztok veletek két tippet. Mindkettőt könnyen, gyorsan elkészíthetitek. Nem kell hozzá sok pénz, sőt lehet egy fillér sem!

Ha valamelyik résznél segítségre van szükséged, kérj meg egy felnőttet!

 

1.       Könyvjelző

Olvasni mindenki szeret, így egy magunk által készített könyvjelző hasznos és kedves ajándék lehet. A technika csomagodból vegyél ki egy színes kartonlapot és vágj belőle egy 3x15 cm-es téglalapot. A végét egy ollóval óvatosan lyukaszd ki, fűzz át rajta egy vagy két szál vastagabb fonalat. A fonal legyen kb. 15 cm hosszú. Ha ezzel elkészültél akkor vedd elő a vízfestéket, vizezd be az ujjadat és tegyél ujjlenyomatot a könyvjelzőre.

Az ujjlenyomatodat formázhatod virág alakra, szívre vagy csak úgy összevissza nyomkodod. Mindenképpen teljesen egyedi darabot kapsz!

Írhatsz rá üdvözletet is!

2.       Üdvözlő kártya Anyák napjára

Ennek az elkészítése szintén nem bonyolult. Vedd elő megint a technika felszerelésed. Vegyél ki belőle egy színes kartonlapot. Ebből vágj ki egy 10x15 cm-es téglalapot. Hajtsd ketté! Ehhez színben illő papírokból vágj ki virágokat és ragaszd fel az üdvözlőlap belsejére. Írj bele egy szép kis verset vagy valami kedves gondolatot.

Vasárnap reggel készítsd oda anya ágyához!

—————

Vissza