A sertéshús kisokosból kimaradt egy-két apróság, ami szintén a disznó része, pl. a belsőség.
Ma ezek közül a sertésmájat készítettük el hagymásan, ami nagyon finom étel, burgonyával kiadós. Már csak valami finom savanyúság kell hozzá és teljes az élet!
Hozzávalók: fél kiló sertésmáj, 2 ek. olaj, 2 fej hagyma, majoranna, só, bors, paprika
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Anyagköltség: kb. 200 Ft 4 főre
Elkészítés: A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel karikára, majd az olajon pároljuk üvegesre. Közben a májat mossuk meg alaposan és vágjuk kockára vagy csíkokra. Tegyük a megpirult hagymára és pirítsuk őket együtt. Borsozzuk, szórjuk meg majorannával, pirospaprikával, pici vizet öntsünk alá és fedő alatt pároljuk. Időnként keverjük meg. Ha elfőné a vizet, akkor pótoljuk, de mindig csak egy kicsit. Ha elkészült, akkor zárjuk el alatta a tüzet és tálalhatjuk az időközben megfőtt sós burgonyával!
Sózni TILOS, mert olyan kemény lesz tőle, mint a cipőtalp!!! Fogyasztás előtt mindenki sózza magának!
Jó étvágyat kívánok Nektek hozzá!
u.i. a csirkemájjal ugyanígy elkészíthetjük ezt a kiadós második fogást!!!
—————