Blog
2016.03.30 12:57
Folytatva múlt héten megkezdett hús kisokosunkat most a baromfival foglalkozunk dióhéjban.
A baromfi fogyasztás mind a magyar konyha, mind az egészséges táplálkozás egyik alapja, hiszen fehérjére mindenkinek szüksége van a szervezetünknek. Emellett a baromfi zsírszegény, bővelkedik vitaminokban,...
—————
2016.03.29 11:41
Ezt a finom citromos likőrt nyaranta szoktam elkészíteni. Remek hűsítő ital! Nem túl édes, kicsit fanyar, savanykás, frissítő. Pont kellemes hangulatú nyári estékhez a legideálisabb. Nekem még maradt tavaly nyárról (az alkohol miatt az eltarthatósági ideje szinte korlátlan). Barátaim nagyon...
—————
2016.03.27 14:57
Egy nagyon finom kalács receptjét akarom megosztani veletek. Nem túl gyakran sütöm, de az ünnepek alkalmából mindig terítékre kerül. Ez nálunk olyan ünnepi kalács. Próbáld ki te is! Lehet, hogy nálatok is bekerül a különleges ünnepi finomságok közé.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 élesztő, csipet só, 12...
—————
2016.03.26 10:45
A dekupázsolt tojás nagyon szép, különleges, egyedi. Elkészítése nagyon egyszerű, de picit időigényes.
Hozzávalók: kifújt tojás, akrill festék, dekupage ragasztó, ecset és szalvéta.
A tojást felszúrjuk egy hurkapálcára
és akrill festékkel a kívánt színűre festjük.
Amíg szárad, addig...
—————
2016.03.26 10:42
Sok tojásfestési technikához szükség van kifújt tojásra. De hogyan is kell egy tojást kifújni?
Szükség van egy pohárra, egy tűre, egy tojásra.
Fogunk egy tiszta tojást és mindkét végén lyukat fúrunk a tűvel. Óvatosan, de erősen nyomjuk a tojás héjába a tűt. Többször egymás után, nagyon közel...
—————