Cikkek archívuma

Zöldborsós krumplileves tavaszra

2016.04.04 13:00
Egy kis könnyű, tavaszi levessel készültem. Kicsit szokatlan kombináció a borsó krumplival, de mindenképpen érdemes kipróbálni.  Nem sok minden kell hozzá és ami a legjobb, készítheted friss tavaszi zöldborsóból (ha nincs, akkor jó a mirelit is)! Páratlanul finom! Hozzávalók: 1 fej hagyma, fél...

—————

Tavaszi virág kompozíció

2016.04.03 18:02
Egy csokor virág a vázában vagy valami különleges tartóban az otthonnak igazi otthonos, meleg hangulatot ad. Vagy vidám, színes szirmaival vidítja a lelkünket. Akár így, akár úgy, én nagyon szeretem, ha van otthon vágott virág. erről már korábban is írtam. És most itt a tavasz, eljött az idő, hogy...

—————

Csalánnal töltött palacsinta

2016.04.03 14:07
Végre itt a tavasz! Ilyenkor az ember már vágyik a friss ízekre, el van telve a nehéz, téli ételekkel. Elege van a sok húsból, zsírból stb. Valami könnyűt szeretne enni. És vitamindúsat. És finomat. Ehhez hoztam nektek egy kicsit talán meglepő, de annál finomabb és könnyen elkészíthető ételt, a...

—————

Ananászos csirke

2016.04.02 08:19
Ez egy nagyon könnyen elkészíthető étel. Nagyon finom, sokan szeretik. És amíg készül, addig Te csinálhatsz mást, hiszen ha összeraktad és betetted a sütőbe, akkor már nem sok dolog van vele. Lássuk csak, hogy készül az ananászos csirke! Hozzávalók: egy kiló csirkemell filé, egy doboz ananász...

—————

Fűszeres pisztráng sütőben

2016.03.31 14:32
A halat is nagyon szeretjük, próbálom betartani, hogy hetente legalább egyszer együnk halat. Még nem vagyok túl sikeres benne, de igyekszem. Mivel vasárnap nincs nyitva semmi, így szombat este az egyik üzlet zárás előtt leakciózta a halkészletét, így két gyönyörű pisztrángot tudtam venni kb. 700...

—————

Baromfi hús kisokos

2016.03.30 12:57
Folytatva múlt héten megkezdett hús kisokosunkat most a baromfival foglalkozunk dióhéjban. A baromfi fogyasztás mind a magyar konyha, mind az egészséges táplálkozás egyik alapja, hiszen fehérjére mindenkinek szüksége van a szervezetünknek. Emellett a baromfi zsírszegény, bővelkedik vitaminokban,...

—————

Limoncello

2016.03.29 11:41
Ezt a finom citromos likőrt nyaranta szoktam elkészíteni. Remek hűsítő ital! Nem túl édes, kicsit fanyar, savanykás, frissítő. Pont kellemes hangulatú nyári estékhez a legideálisabb. Nekem még maradt tavaly nyárról (az alkohol miatt az eltarthatósági ideje szinte korlátlan). Barátaim nagyon...

—————

Diós-lekváros kelt kalács

2016.03.27 14:57
Egy nagyon finom kalács receptjét akarom megosztani veletek. Nem túl gyakran sütöm, de az ünnepek alkalmából mindig terítékre kerül. Ez nálunk olyan ünnepi kalács. Próbáld ki te is! Lehet, hogy nálatok is bekerül a különleges ünnepi finomságok közé. Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 élesztő, csipet só, 12...

—————

Dekupázsolt tojás

2016.03.26 10:45
A dekupázsolt tojás nagyon szép, különleges, egyedi. Elkészítése nagyon egyszerű, de picit időigényes. Hozzávalók: kifújt tojás, akrill festék, dekupage ragasztó, ecset és szalvéta. A tojást felszúrjuk egy hurkapálcára és akrill festékkel a kívánt színűre festjük.  Amíg szárad, addig...

—————

Hogyan fújjuk ki a tojást?

2016.03.26 10:42
Sok tojásfestési technikához szükség van kifújt tojásra. De hogyan is kell egy tojást kifújni? Szükség van egy pohárra, egy tűre, egy tojásra. Fogunk egy tiszta tojást és mindkét végén lyukat fúrunk a tűvel. Óvatosan, de erősen nyomjuk a tojás héjába a tűt. Többször egymás után, nagyon közel...

—————