Elérkezett a zöldborsó szezonja. Ebből a finom, édeskés zöldségből nyersen is sokat fogyasztok, de szeretem minden formájában. Mindig nagyon várom az első zöldborsólevest, amit a magam ültette borsóval készíthetek el!
Hozzávalók: két evőkanál olaj, egy kisebb fej hagyma apróra vágva, zöldborsó, sárgarépa, petrezselyem, gyenge karalábé, pici zeller, só, bors, paprika, egy tojás, liszt.
Elkészítési idő: kb. egy óra
Anyagköltség: kb. 600 Ft/4 fő
Elkészítés: az olajon a hagymát megdinsztelem, majd hozzáteszem a zöldborsót, a tisztított és karikára vágott zöldségeket. Felöntöm vízzel, fűszerezem és kis lángon főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben a tojásból, lisztből galuska tésztát készítek és amikor megpuhultak a zöldségek, akkor beleszaggatom a levesbe. Ha a galuska megfőtt, akkor elzárom a tüzet és máris lehet tálalni. A tetejét apróra vágott petrezselyem zölddel díszítem.
Jó étvágyat kívánok ehhez a nagyon finom és olcsó ételhez!
—————