Virág! Otthon!

2015.10.05 21:14

Nem célom ezen az oldalon kertészeti tippeket írni. Aki ilyet vár, az nyugodtan lapozzon tovább. De ha érdekel, hogy mivel tudnád otthonodat szinte fillérekből még barátságosabb hellyé tenni, akkor itt a helyed.

Ti is észrevettétek már, hogy ha beléptek egy lakásba, akkor a tudatalatti máris egy benyomást tesz a helységről? Azt mondja: Hm...ez egy kellemes hely. De jó itt leülni és micsoda meglepetések várnak! Vagy azt mondja: Hm, hát itt elég hideg van. Minek kellett már megint ide jönnöm? Mikor megyünk már? 

A ti otthonotok melyik?

Ez a két véglet, de ezek között még számtalan variáció található. Egy otthont sok minden minősíthet: pl. az emberi tényezők, vagy lehet egy helyiség lakás vagy otthon, vagy lehet kellemes meleg hely, vagy rideg, barátságtalan, komor hangulatú. Akármelyik is illik a te lakásodra, mindenképpen sokat emelhet a barátságossági szintjén egy-két cserép jól megválasztott szobanövény. 

    Gerbera, Virág, Pot, Üzem, Bezárás     Cserepes Növények, Zöld, Növény

Mikor úgy döntünk, hogy elmegyünk venni egy növénykét, mindenképpen egészséges, fényes levelü, ép példányt válasszunk. Vegyük figyelembe a fény-, és vízigényét. Gondoljuk meg, hova szeretnénk helyezni, a lakás mely helyiségébe illetva hogy az ablak közelébe vagy egy kicsit sötétebb helyre és aszerint válasszunk. De mindenképpen jobban járunk, ha kikérjük az eladó véleményét és szaktanácsot is kérünk a későbbi gondozásához, hiszen szeretnénk, ha a lehető legtovább díszítené otthonunkat. Higgyétek el, egy szobanövény is részévé tud válni az ember életének ép úgy akár egy kis kedvenc. Vegyük figyelembe azt is, hogy van-e otthon háziállat vagy gyerek, aki esetleg megeheti a növényt és mérgezést kaphat tőle. Valamint vegyük figyelembe lakásunk színvilágát és stílusát is, mikor kiválasztjuk a növényt és a kaspót vagy cserepet. De arra is gondolnunk kell, hogy nem minden virág szereti a kaspót, sőt van amelyik elpusztul benne.

Pepperoni, Üzem, Cserepes Növény, Nyári                    Hagyma, Fű, Cserepes Növény, Kifejezés

                                                           (valamit a konyhába?)

 

 

Díszíthetjük növényekkel otthonunkat kivülről is. Ez már messziről kellemes benyomást tehet az érkezőkre. Elhelyezhetünk az erkélyünkön vagy az ablakunkban egy kisebb cserép muskátlit vagy balkonládába is ültethetünk bármit, ami bírja az általunk biztosítható körülményeket. 

                                                   

Viszont ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kertesházban élhetünk, akkor A LEHETŐSÉGEINK TÁRHÁZA SZINTE VÉGTELEN. 

És nem utolsó sorban mindenképpen figyelemreméltó élettani hatásai vannak a növények ápolgatásának. Ha a víz mellett még szeretetet is tudunk nekik adni, akkor azt bőségesen meghálálják Nektek. De ez is olyan, hogy tegyél egy próbát. Ha nem válik be és nem hozza az általad várt eredményt, akkor ezt is abbahagyhatod és nem történik semmi, legalább megpróbáltad. 

Mini Kaktusz, Spike, Növények, Fazék

(egy alternatíva azoknak akik nem szeretnek locsolni vagy hajlamosak megfeledkezni róla)

 

 

Ha szobanövényünk elpusztult, akkor mindenképpen váljunk meg tőle és hozhatunk helyére egy új, egészséges példányt. 

Nagyon jó kertészkedést kívánok mindenkinek :-) Várom a beszámolókat!

 

                                                                 Virágoskert Virágágyások, Virágok

 

Ha hasznosnak találtad írásomat, kérlek oszd meg másokkal is. Ha nem akarsz lemaradni legfrissebb ötleteimről, íratkozz fel hírlevelemre. De követhetsz facebookon is: Angyali háztartás

 

—————

Vissza