Villámlátogatás

2015.09.14 13:29

Ti mit tennétek, ha számotokra fontos személy vasárnap délelőtt 10-kor felhívna, hogy délben ott van nálad ebédre?

Sikítófrász? Kapkodás? Stressz? Vagy egyszerűen megmondom, hogy most nem jó?

Hogy ezeket elkerülhesd és a délután is jól teljen, fel kell építeni egy számunkra tökéletes rendszert. Persze ez mindenki számára más és más.

Én csak a vázát adhatom, de ezt is mindenkinek személyre kell szabnia az igényeinek megfelelően.

De most térjünk vissza a tárgyra!

Vasárnap reggel 10-kor telefonálnak a szüleid, hogy délben nálad vannak. Visszautasítani nem lehet őket (kerüljük el a sértődést).

Ideális esetben a lakásod patent állapotban van. Menü megtervezve, bevásárlás okés. Már fő a húsleves és nem gond a rántott húsból is néhány szeletet pluszban kivenni a fagyasztóból.

Mondom, ideális esetben!

Na de eddig is el kell jutni valahogy.

Első és legfontosabb lépés, hogy ne essünk kétségbe.

Második lépés, hogy nézzük meg mi van otthon (hűtő, fagyasztó, spájz, konyhaszekrény stb.).

Gondoljuk át, hogy a rendelkezésünkre álló alapanyagokból mit tudunk elkészíteni. (pl. volt lefagyasztva pörkölt meg rizs, a hűtőnkben fonnyadozik egy fej kelkáposzta és még tejfölt is találtunk, akkor jó eséllyel elkészíthetsz egy rakott kelkáposztát. Vagy van lefagyasztva egy kis maradék húsleves, ebből nagyon sok féle levest lehet készíteni, de megehetitek annak is, ami volt eredetileg). A variációk száma végtelen. Bátran vedd elő a kreativitásodat és hajrá!

Ha tudod már hogy mi legyen az ebéd, akkor tedd fel főni vagy sülni és közben átszaladhatsz a lakáson. Egy alapos szellőztetés felér egy fél takarítással. Ágyazz be, söpörj össze (ha több az időd, porszívózhatsz is). Fürdőszobában WC-be egy kis domesztosz (ha zöld vagy akkor egy kis ecet+szódabika). Tükörre egy kis pumpálás üvegtisztító és papírtörlővel fényesre törölheted. Mosdókagylóba egy kis súrolószer, dörzsölés, öblítés és kész is. Söprés, felmosás és már teríthetsz is. 

Ha ezekkel kész vagy, akkor menj még egy kört az előszobában. Rakd el a felesleges kabátokat, cipőket és máris várhatod a vendégeket.

Hidd el nekem, nem marad el a jutalmad! És a nap hátralévő részét igazán boldogan és elégedetten töltheted.

 

 

—————

Vissza