Ezt a receptet a gyorsaságáért szeretem. Tényleg pillanatok alatt készen van és napokig finom! És nem kell hozzá túl sok minden.
Elkészítési idő: 45 perc
Ára: 550 Ft/tepsi
Hozzávalók: 10 dkg olvasztott vaj, annyi darált keksz (vagy korábban sütött sütik összegyűjtött morzsája), amit a vaj felvesz. Negyed kiló túró, egy kis pohár tejföl (175 gramm) egy citrom héja, 2,5 dl cukor, 2 egész tojás, mazsola.
A sütőt bekapcsolom, hagy melegedjen, amíg a hozzávalókkal szöszmötölök. Egy kisebb tepsit kibélelek sütőpapírral. A vajat megolvasztom és apránként adagolom bele a morzsát, amíg össze nem áll. Ezt belenyomkodom a kibélelt tepsibe.
A túrót összekeverem a cukorral, tojással, tejföllel, citromhéjjal és mazsolával,
majd ráöntöm a kekszes alapra. A sütőben addig sütöm, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A tepsiben hagyom kihűlni.
Szeretettel ajánlom kezdők figyelmébe is, mert nem lehet elrontani!
—————