A halat nagyon szeretem, így igyekszem minél gyakrabban enni. Próbálom minél változatosabban elkészíteni, ezért kísérletezgetek vele. Imádom a rántott halat is (egyik nagy kedvencem a finom, ropogósra sütött keszeg. Az valami isteni! Próbáljátok ki, ha még nem ettetek. Imádni fogjátok!), de szeretem a változatosságot és nyitott vagyok új receptek kipróbálására. Így akadtam erre a finomságra. (Elárulom Nektek, hogy ezt a receptet ugyanígy elkészíthetitek pulyka vagy csirkemellből is, az is nagyon finom).
Nos, lássuk a receptet, melynek az elkészítése kb. 20 perc.
Vadlazacfilét szoktam venni, azt használom ehhez a recepthez (tudom, hogy drága, de mindig akkor veszek néhány szeletet, amikor akciós és fagyasztom). Előző este kiveszem a fagyasztóból és hagyom kiolvadni. Egy serpenyőben vajat olvasztok (figyelem, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz). Belefacsarom egy fél citrom levét és belefektetem a lazacszeleteket. Sózom, borsozom és hagyom pár percig sülni, majd megfordítom és néhány perc alatt készre sütöm a másik oldalát is. Ha van otthon biocitrom, akkor néhány karikát még megpirítok a vajban. És már tálalhatom is! Többek közt ezért is szeretem. Mire megfő a krumpli, addigra megsül a hal is!
Én krumplipürével szeretem a legjobban, aminek a tetejére aprított petrezselymet szoktam szórni.
Jó étvágyat kívánok Nektek:-)
—————