Utazás kutyával

2016.07.08 11:43

Kis kedvenceink a kutyák is megsínylik a nagy meleget. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nem tudjuk vagy nem akarjuk más gondjaira bízni a nyaralásunk alatt és magunkkal visszük őt is.

Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amire mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy elkerülhessük a kellemetlenségeket:

-          Ha autóval utazunk, az ülést, ahol kedvencünk utazik érdemes letakarni egy piknik takaróval (aminek az egyik oldala nylonos). Az utazás végeztével csak kirázzuk, nem megy bele a kutyaszőr az üléshuzatba.

Pisze, Kutya, Kisállat, Állati

-          Ha olyan helyre utaztok, ahol a kutyának is kell útlevél, jó ha időben gondoskodsz ennek meglétéről. Érdemes előre tájékozódni, hogy az úticél országban milyen előírások vonatkoznak a kutyásokra!

-          Ha a kis kedvencünk gyógyszert szed, akkor vigyük magunkkal!

-          Gondoskodjunk megfelelő mennyiségű eledelről a számára és vigyünk egy-két játékot is neki, hogy otthonosabban érezze magát.

Jack Russell, Kutya, Telekkönyv

-          Soha ne hagyjuk a kutyát a bezárt autóban, még egy pici időre sem!

-          Ha hosszabb útra megyünk, pár óránként álljunk meg az autóval, sétáljunk egy picit a környéken, hagy végezze el a dolgát a kedvencünk és hagy nyugodjon meg. A kutyák többsége nem szeret utazni, csak a gazdi kedvéért teszi.

-          A kedvencünkön mindig legyen nyakörv. Erre tegyünk egy kis bilétát, amin feltüntettük a kutya nevét és a telefonszámunkat.

-          Minden esetben pórázon sétáltassuk (főleg idegen helyen). Csak a kijelölt helyen engedjük el, és csak abban az esetben, ha jól kijön más kutyákkal.

-          Mindig vigyük magunkkal az oltási könyvét.

-          Mindig legyen nálunk friss víz és egy kis edény, amiből tud inni

Chihuahua, Kutya, Chiwawa, Nyelv, Ital

-          Mindig legyen nálunk egy kis zacskó, amibe a végterméket felszedjük és a kijelölt helyre dobjuk be!

Berlin, Szemét, Kutyaszar

-          Ha vizes helyre megyünk, akkor olyan helyet válasszunk, ahova kutyát is be lehet vinni, hiszen a kutyák többsége imád pancsolni, főleg a kánikulában, és be is fog menni a vízbe!

Kutya, Víz, Futtatás, Mozgás, Öröm

-          A legforróbb órákban ne vigyük ki sétálni, mert ahogy mi, úgy ő is szenved a forróságtól. Képzeld el, hogy a forró beton hogy égetheti a csupasz kis talpát! Szóval kíméld magatokat!

 

Kellemes kikapcsolódást, pihenést kívánok Mindnyájatoknak!

Ezt olvastad már? Állatok! Otthon!   és ezt? Hogyan távolítsuk el a kutya/macskaszőrt az otthonunkból?

—————

Vissza