Ünnepi hűtőtakarítás :-)

2015.11.02 11:06

Talán kicsit korainak tűnhet még a karácsonyi ünnepekre készülődni, de tapasztalatom szerint a november-decemberi időszak villámgyorsan eltelik és az ember csak kapkodja a fejét, azt sem tudja, hogy mit is csinált az elmúlt időszakban, úgy elrohannak a napok.
A múlt héten megpucoltuk és feldíszítettük az ablakokat (igaz még csak őszi díszítéssel), kimostuk a függönyt.


Nekem a következő lépés a hűtő feltérképezése.

                       Hűtőszekrény, Élelmiszer
Már most érdemes számításba venni, felmérni hogy mit is rejt a hűtő, fagyasztó. Vegyük elő a kreativitásunkat, gondoljuk át és tervezzünk menüt a hűtőben, fagyasztóban található alapanyagokból. Egyrészt spórolunk vele, valamint a hűtőnket, fagyasztónkat felkészíthetjük az ünnepekre. Az így megspórolt pénzből vehetünk valami kis ajándékot magunknak vagy az egyik kedves szerettünknek, esetleg félre is tehetjük :-)

 

                    Hűtőszekrény, Üveg, Sör, Kriek
Mikor sikerült mindent kiennünk vagy feldolgoznunk, akkor nekiállhatunk a gép kitakarításának. (Ha annyi a cucc benne, hogy egyedül nem győzöd, akkor szervezz vacsit a barátaidnak, így ők is kivehetik részüket a "munkából"!)

Először is kapcsoljuk ki majd húzzuk ki a konnektorból a villásdugót! Fő a biztonság!

A vízforralóban vagy a tűzhelyen forraljunk vizet, majd tegyük be a forró vizet az edénnyel együtt a fagyasztórészbe és csukjuk rá az ajtót.
Időnként nézzünk rá. Ha a jég leolvadt, akkor szépen egy kis langyos, mosogatószeres vagy domestosos vízzel töröljük körbe a fagyasztó részt és a hűtőt is, papírtörlővel töröljük szárazra és már kapcsolhatjuk is vissza.
Takarítsuk ki a polcokat és a tároló rekeszeket is!
Most már készen is áll a hűtőszekrényünk az ünnepekre.
Én a hűtőszekrény ajtajára ilyenkor különféle mágneses karácsonyi figurákat szoktam ragasztani :-)

Hirdetőtábla, Holly, Mikulás Hóembert


Hamarosan ünnepi készülődésre hangoló bejegyzésekkel fogok jelentkezni, valamint egyéb tervező és figyelmeztető tippeket, ötleteket fogok veletek megosztani.

 

Ha érdekelnek további bejegyzéseim is, akkor iratkozz fel hírlevelemre! Ha a héten iratkozol fel, könnyen lehet, hogy te leszel az a szerencsés nyertes, aki megnyerheti az e heti díjunkat, ami a Háztartás Könyv. Bővebb infó a novemberi nyereményjátékunkban!

Szeretettel várlak Facebook oldalamon is: Angyali Háztartás

 

Jó készülődést kívánok Mindnyájatoknak, szeretettel!

—————

Vissza