Ebéd utáni desszertnek könnyen elkészíthetitek a következő olcsó édességet. A túrógombóc elronthatatlan, így kezdők is bátran nekirugaszkodhatnak!
Hozzávalók: 50 dkg túró (áttörve), 3 tojás, 2 dl búzadara, egy csipet só, 2 ek. olaj, 10-15 dkg zsemlemorzsa, tejföl és porcukor a tetejére
Elkészítési idő: 10 perc+állás idő
Anyagköltség: max. 700 Ft/4 fő
Elkészítés: A túrót, a tojásokat, a sót és a búzadarát jól összekeverjük és a hűtőben állni hagyjuk néhány órát. Legjobb, ha este kevered be és másnap készíted el.
Felteszünk egy fazék vizet forrni, miután felforrt, sózzuk. Ezután kivesszük a hűtőből a masszát és apró kis gombócokat gyúrunk belőle, amit a forró vízben kifőzünk. Addig főzzük a gombócokat, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Mindeközben a zsemlemorzsát az olajon megpirítjuk, félre húzzuk. A kifőtt gombócokat megforgatjuk benne és már tálalhatjuk is.
A tetejét porcukorral elkevert tejföllel locsoljuk meg. Tehetünk mellé friss gyümölcsöket is!
—————