Tudunk-e még adakozni?

2015.11.19 14:40

Sokszor gondolok rá, de főleg ilyenkor karácsonytáján, hogy milyen lehet azoknak a gyerekeknek az élete, akiknek sokat kell nélkülözniük. Mennyi negatív dolog történik velük és ez milyen hatással van a lelkivilágukra, fejlődésükre, életükre
De sokat gondolok azokra a felnőttekre, elsősorban idős emberekre is, akiknek nincs senkijük, egyedül vannak. Vajon milyen lehet az ő életük? Mit érezhetnek ilyenkor, karácsony előtt vagy az ünnepek alatt? Ilyenkor aztán a magány dupla súllyal nehezedik az emberre!

Természetesen nem akarok lelkizni, meg osztani az észt. Csak arra gondoltam, hogy milyen szép dolog lenne valami jót cselekedni! Mindamellett, hogy ez pozitív hatással van az ember lelkére, még javít az egészségi állapotán is.

Azt gondoltam, javaslom nektek, hogy csak egy apró kis csekélységgel, egy kis tálca sütivel, egy csokival, vagy csak néhány szabad perccel kopogtassatok be valakihez, aki a környéketeken lakik és tudjátok, hogy maga van. Esetleg nélkülözik. Vagy keressetek olyan családot, akik sok gyermeket nevelnek és tudjátok hogy szűkölködnek! Talán nektek nem kerül semmibe ez az apróság, de valakinek ezzel mégis szebbé teszitek a napját. És ezen keresztül a sajátotokat is, hiszen ez rátok is hatással van. Kérdezzétek meg, hogy hogy van az illető? Nincs-e szüksége valamire? Vagy egyszerűen csak kérdezzétek meg, hogy mi újság?
Higgyétek el, nektek már nem  is kell beszélgetni (ha esetleg ettől félnétek és ez tartana vissza benneteket), a másik hálás szívvel fog mesélni. És ebből még esetleg egy nagyon hasznos barátság is kialakulhat mindkét fél megelégedésére! Másoknak segíteni, jót cselekedni nagyszerű dolog.

Csak azért írtam most le ezeket, mert gőzerővel tervezzük a következő hónapot és szeretném ha mindenki betervezne egy jó cselekedetet!
ELŐRE IS HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM NEKTEK A JÓSÁGOTOKAT!

És kérlek Benneteket, írjátok meg nekünk, hogy mi az amit ki tudtatok találni. Írjátok meg a történetet és mi itt a blogban közreadjuk!

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találod, kérlek oszd meg másokkal is!
 

—————

Vissza