Szilveszteri varázs menü

2015.12.29 17:53

A Szilveszter ismét remek lehetőségeket kínál, akár kikapcsolódásra vágysz, pihenésre, akár bulizásra. Gyakran felmerül, hogy ki hová megy ilyenkor, mit csinál, kivel lesz együtt. Gondolom, ezeket a kérdéseket már eldöntöttétek és már meg is terveztétek a Szilveszteri menetrendet. Én sokáig hagytam magam sodródni az eseményekkel. Ez időnként jól sült el, fantasztikusan szórakoztunk (aztán már nem tudtuk megismételni egy évvel később, sajnos), máskor meg roppant unalmasra sikeredett. De mindenből tanul az ember. Aztán elértük azt a kort, amikor már meg kellett szervezni a dolgokat (gyerekek, munka, stb. miatt), hogy minden flottul menjen.

Akár így, akár úgy töltitek a Szilvesztert, azért én megpróbálok néhány előre elkészíthető, finom és az alkalomhoz illő étellel a kedvetekben járni.

Mit is eszünk Szilveszterkor? Hát bőség varázsló ételeket! Tudtátok, hogy azért kell Szilveszterkor mákos, lencsés vagy egyéb aprómagvas ételt enni, mert ezzel megalapozzuk a jövő évi bőséget? Tudtátok, hogy azért kell malacot enni, mert az kitúrja a szerencsét a számunkra? Tudtátok, hogy azért nem szabad halat enni, mert elúszik a szerencsénk? És azt, hogy azért nem lehet baromfit enni, mert elkaparja a szerencsénket?

Hát ezek a babonák a legnépszerűbbek és a magyar konyha hagyományai is ehhez igazodtak.

A recepteket itt találjátok meg! Válogassatok bátran!

Lencsesaláta, hogy sok pénzünk legyen!!!

Lencseleves, pénzvarázslat :-)

Csodálatos pozsonyi kifli

Egy kis szilveszteri malackodás :-)

Könnyű almás-céklasaláta

Egyszerű gyümölcssaláta! (ha valami könnyűre vágytok)

De sokan ilyenkor a virslit (ne egyél baromfivirslit, nézd meg mi van benne!), különféle majonézes salátákat részesítik előnyben és nincs is ezzel semmi gond.

 

Az éjféli pezsgőről el ne feledkezz!!!

Szilveszter, New Year'S Day, 2016

Persze, te dönthetsz úgy, hogy nem adsz ezekre a dolgokra, de aztán ne sírj, ha valami balul üt ki…:-)

Ha hasznosnak találod a cikket, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

—————

Vissza