Sűrített paradicsom maradék

2016.02.07 18:31

Bizonyára tapasztaltátok már, hogy milyen bosszantó amikor megpenészedik a sűrített paradicsom a hűtőben.  Veszel egy nagyobb kiszerelésű sűrített paradicsomot, de a recepthez csak egy-két kanállal van szükség. A többi pedig marad a hűtőben. Emlékszel rá, hogy ott van. El is tervezed, hogy hamarosan felhasználod, de aztán csak marad és marad. Mire mégiscsak felhasználnád, addigra penészes lesz. És persze megy a kukába! Pedig élelmiszert nem dobunk ki, ugye?

Mit is lehet ilyenkor tenni?

-          ha csak egy-két kanállal van szükséged a sűrített paradicsomra a recept szerint, akkor a maradékot kicsi zacskókba teheted és kilapítva remekül fagyasztható. Amikor szükséged van rá újból, akkor csak kiveszel a fagyóból egy zacskóval és máris mehet a pörköltbe vagy amit éppen főzöl.

-          ha konzerv paradicsomod van, amiből kivettél egy keveset a recepthez, akkor a maradékra illeszd rá a tetejét a konzervdoboznak és így tedd a fagyasztóba. Másnap vedd ki a konzervdobozt a fagyasztóból, vágd körbe konzervbontóval a doboz másik végét is és a végét tolva nyomd ki a dobozból a paradicsomot, majd forró vízbe mártott késsel feldarabolhatod. Az így kapott darabokat zacskózd be és tedd vissza a fagyasztóba. Ebből is kivehetsz legközelebb a főzéshez annyit amennyire szükség van a recepthez.

  

—————

Vissza