Rántott krumplileves

2016.05.02 11:54

Van úgy, hogy hó végén az embernek már nem futja húsleves, rántott hús stb. menüre. Ilyen alkalmakra készültem az olcsó receptekkel.

Most egy nagyon egyszerű és olcsó ételt szeretnék megmutatni nektek. Könnyű elkészíteni és finom is!

Hozzávalók: főtt burgonya főzőleve (hogy semmi se menjen kárba), egy kanál olaj, egy csapott evőkanál liszt, só, bors, majoránna, 1 db babérlevél, kolbász, 2 evőkanál tejföl, fél citrom leve.

Elkészítési idő: max. fél óra

Anyagköltség: max. 250 Ft 4 főre

Elkészítés: a főtt krumplit leszűrjük, a levét felfogjuk. Az olajon megpirítjuk a lisztet és a burgonya levével apránként felengedjük. Beletesszük a fűszereket, a karikára vágott kolbászt és az egészet összefőzzük. Elzárjuk a lángot. Belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és tálalhatjuk is!

 Ha van otthon petrezselyem zölded, akkor a tetejét azzal is díszítheted!

Ezután még egy kis palacsinta vagy mákos tészta, és máris egy isteni finom és kiadós menüt varázsoltunk az asztalra.

Jó étvágyat mindenkinek!

                                          

—————

Vissza