A rántott, panírozott ételek talán nem a legegészségesebbek, de néha azért ehetünk belőlük egy keveset. Talán a leggyakrabban fogyasztott rántott, panírozott ételünk a rántott szelet, de készíthetünk különféle zöldségeket is ezzel a módszerrel.
Na de hogyan is kell panírozni?
Szükségünk lesz három tányérra vagy műanyag edényre.
Az egyikbe a lisztet, a másikba a felvert tojást egy csipet sóval tesszük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.
A húst vagy a zöldséget először besózzuk, majd ha állt egy kicsit, akkor először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába.
A húst vagy a zöldséget mindig bő, forró olajban sütjük. Ha az olaj nem elég meleg, akkor csak felszívja az étel és nem lesz olyan finom.
Hogy az olaj elég forró-e azt úgy lehet ellenőrizni, hogy a rántani valót nem tesszük bele, csak egy pici részét dugjuk az olajba. Ha elkezd pezsegni, forrni körülötte az olaj, akkor elengedheted, jó forró az olaj. Ha nem csinál semmit az olaj, akkor vedd még vissza amit rántani akarsz, mert még hideg az olaj.
Ha jó ropogós rántott ételt akarsz készíteni, akkor tehetsz a liszthez egy kis kukoricalisztet is és keverd össze egy villával.
A zsemlemorzsához szórhatsz szezámmagot, reszelhetsz sajtot, ezzel tudod a panírt változatosabbá tenni.
—————