Palánta készítése :-)

2016.02.20 13:31

Nagyszerű dolog a saját kertedből táplálkozni. Ráadásul a saját magad termelte zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani. Csodálatos érzés! Viszont a palánta nem túl olcsó, így évek óta magam nevelem a palántákat is! És ennek most jött el az ideje! Ezért ezt a hétvégét erre szánom. az idő csodálatos, a napon pedig kellemes, langyos. Alkalmas arra, hogy a szabad levegőn dolgozzunk!

Ilyenkorra már elég sok tejfölös, joghurtos dobozt gyűjtök össze, ezekben fogom a magokat nevelni. Az üres dobozokat megtöltöm virágfölddel, majd 2-2 magot teszek a poharakba. Kissé betakarom a magokat a földdel és langyos esővízzel meglocsolom őket. Végül a poharakat egy nagy kartondobozba teszem szépen sorban és elhelyezem a dolgozószobánk ablakánál. A dobozokra előzetesen ráírtam, hogy milyen magot ültettem bele.

         

Már csak várnom kell és időnként öntözgetni. Nagyon várom, hogy kinőjenek és kiültethessem őket a kertembe!

Próbáljátok ki, nagyon megéri! Ha csak erkélyetek van, ott is lehet cserépben paradicsomot, paprikát nevelni és nem kell őket a piacon megvenned. Ezzel is tudsz egy kis pénzt megtakarítani! Egy csomag mag kb. 130 Ft, de nagyon sok növényt tudsz belőle nevelni. Ha nem sok helyed van, mert csak egy erkély áll rendelkezésedre, akkor adj a palántáidból a szüleidnek, barátaidnak! Mindenki örömmel fog emlékezni rád, amikor eszi a te palántádból termett paradicsomot!

Szeretetteli, jó kertészkedést kívánok Mindnyájatoknak!

—————

Vissza