Mai tippem: Húzd meg, ereszd meg

2016.03.11 11:20

Sokat gondolkodtam az utóbbi időben, hogy milyen játékokat játszottunk mi annak idején, amikor még nem volt számítógép, internet, okostelefon, nem kaptunk minden héten új játékot , hogy megcsömöröljünk tőlük . Eszembe jutott sok-sok ingyenes játék, amikkel jókat szórakoztunk.

Család, Gyerekek, Boldog, Emberek, Anya

Ebből hoztam nektek most egyet, ez pedig a Húzd meg, ereszd meg.

Nagyon egyszerű játék. Kell hozzá egy kendő, kis szabadidő. Ezt a játékot négyen tudják játszani.

Körbeülünk és mindenki megfogja a kendő egyik sarkát. Valakit kineveznek játékvezetőnek, aki folyamatosan mondja, hogy: Húzd meg, ereszd meg miközben csigavonalakat rajzol az ujjával a kendő felett. Majd hirtelen rámutat valakire, akinek épp az ellenkezőjét kell tennie mint amit a játékvezető éppen mondott. Aki elrontja az zálogot ad, amit betesznek a kendő alá. Amikor már sok zálog összegyűlik, akkor ráterítik a kendőt és a játékvezető alá nyúl és felteszi a kérdést: Mit érdemel az a bűnös, akinek a záloga a kezemben van. Ekkor a többiek mondanak egy feladatot (pl. békaügetésben menjen körbe a szobán vagy álljon fél percig egy lábon vagy adjon két puszit valakinek vagy segítsen valakinek valamiben stb.), amit a tárgy gazdájának meg kell csinálnia. Ha elvégezte a feladatot, akkor folytatódik tovább a játék.

 

A gyerekek nagyon szeretik az ilyen játékokat. A következő négy napban szakítsatok időt a közös játékra, mert ezt a gyerekek sosem felejtik el.

Buborék, Szórakozás, Színek, Játék  Sport, Gyakorlat, Eszkaláció, Kerékpár

—————

Vissza