Mai lazítós tipp: DIXIT!!!

2016.01.08 16:46

 

                         

 

Szilveszterkor volt szerencsém életemben először játszani ezzel a remek társasjátékkal! Nagyon szórakoztató volt, mindannyian nagyon élveztük a játékot, közben pedig egyre jobban megismertük egymást. Egyébként ez a társasjáték 2010-ben az év játéka lett. Igazából 4-6 embernek érdemes játszani, de mivel mi nyolcan voltunk, így négy kétfős csapatot alkottunk és így játszottunk. A játék lényege, hogy minden játékos kap hat lapot, amin képek vannak. Valaki elkezdi, őt nevezik ki mesélőnek. Választ egy lapot a hat közül és kitalál hozzá egy szót vagy mondatot, ami jellemzi a képet, majd lefordítva az asztalra helyezi, hogy a többiek ne lássák. Ezután mindenki választ a saját hat lapja közül egy olyat, amire szerinte illik a mesélő által mondott szó vagy mondat és szintén lefordítva leteszi az asztalra. Ekkor a mesélő felveszi az így lerakott lapokat, összekeveri és felütve sorban lerakja az asztalra. Nem árulja el, hogy melyik volt az övé. Rajta kívül mindenkinek tippelnie kell, hogy vajon melyiket rakta le a mesélő. A játékhoz vannak számok is. Azt kell rátenni a tippelőnek az általa helyesnek ítélt kártyalapra. Ezután (mikor mindenki letette a számot a tippjére) a mesélő megmondja, hogy melyik lapot tette ő. Ha mindenki eltalálta, akkor a mesélő nem kap pontot. Ugyanígy van akkor is, ha senki sem találta el. Ha egy vagy két ember találta el, akkor a mesélő is és azok is akik eltalálták három-három pontot kapnak. Azután még az is kap 2 pontot, akinek a lapjára mások is tippeltek. Nagyon izgalmas játék, sokat lehet vele nevetni. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Szóval mára lazítós programnak ezt a kis társasjátékot terveztünk be. Mivel sajnos nekem még nincs meg ez a játék, ezért a barátnőmével fogunk játszani. Hatra jönnek, már nagyon várom!

Én összeszedtem a tartós karácsonyi sütiket (ezzel most ki is ürültek a sütisdobozok) meg a maradék innivalókat. És még van csokilikőröm is :-)

 

—————

Vissza