Lencsesaláta, hogy sok pénzünk legyen!!!

2015.12.28 18:27

Az egyik kedvencem a lencsesaláta, mely könnyen elkészíthető (előre is) és nagyon finom. Mindamellett igen jót tesz az egészségünknek és nagyon tápláló!

 

25 dkg lencsét éjszakára vízbe áztatunk, majd reggel leszűrjük és feltesszük főni. Puhára főzzük. A főzővízbe tehetünk leveskockát vagy ételízesítőt, babérlevelet. Ha megfőtt, akkor leszűrjük. Egy fej lilahagymát hajszál vékony karikákra vágunk és összekeverjük a kihűlt lencsével. Elkészítjük a következő öntetet hozzá (sima saláta öntet) víz, cukor, só, ecet (direkt nem írtam mennyiségeket, mert mindenki készítse a saját ízlése szerint. Ki édesebben, ki savanyúbban szereti). Ha szereted, tehetsz hozzá egy kis mustárt is, de akkor tégy kevesebb ecetet hozzá. Érdemes minden hozzávalót pici adagokban beletenni a vízbe, összekeverni, kóstolni. amikor elkészült az öntetünk, akkor leöntjük vele a hagymás lencsét és jól összeforgatjuk. Lefedve legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, Időnként (amikor az eszünk jut) meg lehet kevergetni, hogy mindenütt átjárja a finom ecetes lé.

Sült húsok mellé igen finom, de ha szereted, magában is eheted. Tálaláskor egy kis apróra vágott petrezselyemzölddel szórd meg! Ez a mennyiség kb. 2-3 főnek elég. Ha vöröslencsét használsz, akkor arra vigyázz, hogy az pillanatok alatt szétfő.

Lencse, Pörkölt, Hüvelyes, ÉlelmiszerVörös Lencse, Élelmiszer, Hüvelyesek

—————

Vissza