Megint egy remek receptet hoztunk Nektek. Ez pedig a sült oldalas. Aki szereti a húst, az rajong a sült oldalasért. Én pl. imádom. Egyébként remek szurkolói vacsora is lehet belőle. Hát mi jobb, mint egy jó kis sült oldalas és a sör! Ehhez már csak egy jó meccs kell!
Hozzávalók: 1,5 kg oldalas (amit előzőleg megfőztünk és lett belőle egy jó kis húsleves például), 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, bors, két evőkanál ketchup, fél deci víz.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Anyagköltség: kb. 1300 Ft/4-6 fő
Elkészítés: az oldalast sós vízben megfőzzük. Addig a ketchupot a borssal, a vízzel, az összenyomott fokhagymával és a karikára vágott hagymával összeforraljuk. Az oldalast kivesszük a főzőlevéből. Ha kihűlt, akkor felvágjuk és jól bekenjük a ketchupos masszával. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben piros-ropogósra sütjük.
Amíg a hús sül, addig elkészíthetjük a köretet, ami lehet petrezselymes krumpli vagy valami saláta.
Jó étvágyat és jó szurkolást kívánok minden foci rajongónak!
—————