Kötés alapjai 2.

2016.02.16 14:15

Remélem sikerült jól begyakorolnotok az egyik legegyszerűbb mintát, a lusta kötést. Ma megmutatom Nektek a lusta kötés párját, a fordított szem kötését. Minden minta ennek a kettőnek valamilyen variációja, ezért fontos, hogy jól begyakoroljátok ezt a két mintát. Ha ez a kettő megy, akkor már bármilyen mintát el tudtok készíteni és innentől megállíthatatlanok lesztek!

Tehát felveszünk a kötőtűre a gyakorláshoz 30 szemet. 

A kötőtűt, amin a szemek vannak a bal kezünkbe fogjuk, a bal kéz mutatóujjára feltekerünk egy kis fonalat. A szál a kötőtű előtt van (ugye a lusta kötésnél a szál a tű mögött volt!). A jobb kézben lévő tűvel beleszúrunk az első szembe és a szálat áthúzzuk a szemen, majd végig ezt ismételgetjük minden egyes szemnél. 

     

Az utolsó szemet itt is csak simán átemeljük a jobb kezünkben lévő tűre. Ezután átvesszük a jobb kezünkben lévő kötőtűt a bal kezünkbe és megismételjük, amit az előbb csináltunk. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a kívánt magasságot el nem érjük.

Ennyi az egész! Nagyon egyszerű minta. Ránézésre pont úgy fog kinézni, mint a lusta kötés, de nem ugyanolyan. Ha majd variáljuk őket, akkor fogjátok meglátni!

Kellemes, szép napot kívánok Nektek szeretettel és nagyon jó gyakorlást!

—————

Vissza