Könnyű almás-céklasaláta

2015.12.08 13:45

 

Cékla, Fehér Répa, Cukorrépa, A Rahner   Szép Alma, Zöld, Egészséges Táplálkozás

Ezt a receptet azért szeretem, mert nagyon olcsó, könnyű elkészíteni és keverednek benne a csodálatos ízek. Ha az ünnepek alatt már unod a sok jobbnál jobb, de laktatóbbnál laktatóbb vagy zsíros, erős, nehéz ételeket, akkor bátran készítsd el ezt az isteni alma-céklasalátát.

Hozzávalók: kb. 3 nagyobb cékla, 2 alma, 1 pohár joghurt, torma, só, bors (ennek a költsége kb. 300 Ft, és legalább 3 adag lesz belőle)

A céklát főzd meg (ez kb. 1,5 óra, ez a legidőigényesebb rész), de előtte mosd meg! Amíg a cékla fő, addig nézz TV-t, olvass vagy pihenj vagy amihez kedved van! Ha a cékla megfőtt, akkor öntsd le a levét és hagyd hűlni (és addig csinálj megint valami mást) Ha előző nap főzöd meg a céklát, akkor másnapra kihűl és akkor már csak az apróbb munkák vannak vele. Szóval kihűlt a céklánk. Hámozzuk meg és vágjuk fel apró kockákra vagy a nagylyukú sajtreszelőn reszeljük le. Az almát szintén hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra vagy szintén reszeljük le (legyen egyforma az állaga!). Az egészet tegyük egy nagyobb tálba.

A joghurtot öntsük egy nagyobb pohárba, reszeljük bele a tormát (vagy ha van otthon üveges reszelt torma, akkor abból tegyünk bele egy kanállal), sózzuk, borsozzuk, keverjük össze és öntsük az almás-céklás salátához. Tegyük be a hűtőbe és hagyjuk egy kicsit összeérni, néha keverjük meg. Legjobb, ha előző nap készítjük el. És ez is mehet abba a listába, ahol a napokig elálló ételeket gyűjtöd!

Önmagában is nagyon finom, de hideg sült húsokhoz, sajtokhoz is kínálhatjuk.

 

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találod, kérlek oszd meg másokkal is! Ne feledd! Vasárnap megint sorsolás, ahol egy gyönyörű, swarovski kristályos ékszer szettet nyerhetsz.

—————

Vissza