Kényeztető arcmasszázs :-)

2016.01.04 13:41

Időnként előfordul, hogy az ember lánya úgy vágyna egy kis kényeztetésre, de vagy idő, vagy pénz nincs rá. Azért mégis csak vágyik rá! Erre nagyon alkalmas a következő arcmasszírozó folyamat, amit magadnak is csinálhatsz, de ha a kedvesedet akarod kényeztetni vele, akkor azt is szabad. Vagy fordítva!

 Én az alábbi technikát 16 éves koromban olvastam egy újságban és azóta is alkalmazom reggel és este és nagyon sokat számít! És nem utolsó sorban, nem kerül sem sok pénzbe, sem sok időbe, mindamellett pedig jól is esik. Ennyi kényeztetés az arcbőrödnek is jár!

1.       Az arcunkat krémezzük be, majd a mutató és a középső ujjunkat tegyük a homlokunk közepére (mindkét kézzel csináljuk, szimmetrikusan) és az ujjainkkal apró köröket leírva haladjunk a halántékunk felé. A köröket felfelé indítsuk. Ezt ismételjük meg 10-szer.

2.       Ezután ugyanazt a két ujjunkat tegyük a szánk szegletéhez és szintén apró köröket leírva haladjunk felfelé, a fülünk felső része és a pofacsont felső vége felé. Itt a kis köröket lefelé indítsuk. Ezt is ismételjük meg 10-szer.

3.       Most a mutató és középső ujjainkat tegyük a szemöldökünk belső (orr felé közelebb lévő)végéhez és nagy köröket írjunk le nagyon finoman a szemünk körül, majd a végén mindkét ujjunkkal nagyon finoman doboljunk a szemünk alatti részen, a szem külső és belső része között. Így több hatóanyagot tudunk bejuttatni ebbe a finom, érzékeny bőrrészbe.

4.       Ezután mindkét kezünk fejével simító mozdulatokat végzünk az álunk alatt, a nyaktól kiindulva az ál felé és jobbra meg balra is, a két kezünket felváltva használva. Előbb a jobb kézfej, utána a bal. Ezt csinálhatjuk gyorsan is. Ezt is 10-szer ismételjük meg.

5.       Végül pedig az ujjainkat ismét a szánk szegletéhez tesszük és a szánktól kiindulva az arc felé enyhe simító mozdulatokat teszünk. Ezt is 10-szer ismételjük meg.

Az egész nem vesz igénybe öt percet (persze csinálhatod tovább is, ha ahhoz van kedved), de nagyon jól felfrissíti az arc bőrét és sokkal jobban ki tudja fejteni egy egy arckrém a hatását. Ha van kedved, ezután feltehetsz egy arcpakolást is :-)  

Wellness, Masszázs, Relax, Pihentető

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

—————

Vissza