Karácsonyi menetrend

2015.11.19 14:11

Megtervezted már a karácsonyi menetrendet? Tudod már, hogy mi lesz a program? Tudod, hogy te mikor és hová mész? Vagy esetleg mikor ki jön hozzád?

Számomra a legegyszerűbb, ha egy napot kiválasztok és akkorra elhívok magamhoz mindenkit, aki fontos a számomra és együtt ünnepelünk. Lehet ez karácsony előtt vagy után, de legalább tudom, hogy mikor, hányan és hol! És így máris könnyebb terveznem. És akkor a karácsonyi szabadság nem utazgatással telik, hanem egy napon találkozhatok mindenkivel, utána pedig még marad idő a pihenésre is! És nekem ez bevált. Már évek óta számítanak is rá a barátok és a család, kérdezik és ők is úgy terveznek. És ez mindenkinek jó! Én pedig már ilyenkor tervezgetek, készülök. Sok mindent meg lehet előre is csinálni. Ebből már kaptatok ízelítőt és folytatni is fogom, csak figyeljetek!

Ha te mondod meg hogy legyen, te tervezel, akkor sokkal kiszámíthatóbb a karácsonyi menetrended. Lehet bármilyen programot is szervezni. Nem kell feltétlenül bent ülni. Lehet közös fürdőzés, vagy beülhettek  valahová, ha nincs kedved sütni főzni. Lehet szánkózni vagy hóembert építeni és utána forró csokit készíteni stb. Vagy együtt elmenni az éjféli misére.

De azért mégis sokkal meghittebb, ha otthon van az ember és szívét-lelkét odaadja a többieknek a vendéglátás alkalmával. Nem számít igazán, hogy minden tökéletes-e vagy sem. Egy számít, az akarat.

                                              Adventi Naptár, Ajtó, Aranysárga, Advent

Szóval, ha ti is hasonlóképpen tervezitek a karácsonyi összejövetelt, akkor már most jelöljetek ki egy napot és már most kérdezzétek meg a barátaitokat, szeretteiteket, hogy ráérnek-e azon a napon vagy egyeztessetek egy másikat!

 

Mivel vasárnaphoz egy hétre, november 29.-én kezdődik az adventi időszak, ezért én most hétvégén már el is készítem az adventi koszorúmat, mert a hétköznapi rohanásban erre nem biztos, hogy lesz időm. Azt javaslom nektek is, hogy már most szerezzétek be a hozzávalókat, mert az utolsó pillanatokban nem biztos, hogy olyan hozzávalókat kapsz amilyet szeretnél! Nálunk remek beszerzési hely a virágpiac. Már most tele van szebbnél szebb gyertyákkal, díszekkel és egyéb hozzávalókkal! Délután megyek és alaposan szétnézek :-)

 

                                   Tengerimalac, Adventi Koszorú, Karácsony

 

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is. Ha ezen a héten iratkozol fel hírlevelünkre, akkor nem maradsz le a legfrissebbekről és ráadásul részt veszel eheti nyereményjátékunkban, ahol Nagy Réka: Ökoanyu című könyvét nyerheted meg. A sorsolást vasárnap tartjuk. Részletek novemberi nyereményjátékunkban!

 

 

—————

Vissza