Joghurtos, sült csirkemell darabok (nagyon fincsi)

2016.02.04 12:36

Biztosan ismeritek az aranyíves gyorsétteremlánc csirkemell falatkáit.  Apró kis háromszög alakú, bundázott falatkák. Egészséges vagy sem, de finom.

 

Ennek házi változatát mutatom most meg nektek. Ezek a kis falatkák ugyanolyan finomak, és egy éttermi adag árából kb. 3-4 személynek tudsz otthon ilyet készíteni.

Csirkemell, Csirke, Saláta, Élelmiszer

A csirkemellet megmossuk és apró kis darabokra vágjuk (minél kisebbek a darabok, annál hamarabb megsül), majd annyi joghurtba áztatjuk be, ami ellepi (pl. egyik este betesszük a joghurtba, másnap munka után sütjük).  A sütőt bekapcsoljuk, a tepsibe sütőpapírt helyezünk. A csirkemell darabkákat kivesszük a joghurtból, zsemlemorzsába forgatjuk és szépen egymás mellé fektetjük a sütőpapírra. Közepes hőmérsékleten megsütjük. Elég hamar átsül (15-20 perc). Olaj nem kell hozzá, így kalóriát is lehet vele spórolni. A zsemlemorzsába keverhetsz szezámmagot vagy reszelt sajtot, szárított fűszereket. Ezáltal többféle változatot is elkészíthetsz!

Amíg sül, addig bármilyen köretet készíthetünk mellé. Akár sült krumplival, akár valamilyen finom salátával fogyasztod, mindenképpen jobban jársz. És nem utolsó szempont, hogy magad készítetted, tudod mit eszel!

Kellemes főzőcskézést kívánok Nektek, szeretettel!

 

—————

Vissza