Joghurt házilag

2016.04.14 10:38

A héten már többször is foglalkoztunk a tejtermékekkel. Akkor azt írtuk, hogy az aludttej/joghurt/kefir szinte ugyanaz a tejtermék a világon, csak a helyi, levegőben található gombák határozzák meg, hogy mi lesz belőle.

Azért, ha szereted a joghurtot, hoztam neked egy házilag is elkészíthető változatot.

Hozzávalók: 1 l házi tej (min. 3,5% zsírtartalommal), 3 evőkanál élőflórás joghurt.

Anyagköltség: max. 250 Ft és lesz belőle egy liter joghurt.

Ha kiszámolod, akkor egy 4-es D… Aktívia  akciósan is 345 Ft. A 4 együtt is csak fél liter, tehát egy liter 690 Ft lenne.  Neked egy liternyi joghurtod lesz 250 Ft-ból. Óriási különbség!

Azt gondolom, hogy mindenki inkább a saját családját gazdagítsa, mint a másét.

Elkészítés: A tejet nem forraljuk fel, csak kis lángon melegítjük kb. 20 percig. Utána visszahűtjük kézmelegre. Belekeverjük a joghurtot és valamilyen formában melegen tartjuk.

Teheted a keveréket befőttes üvegbe és szárazdunsztba.

Hagyhatod a sütőben legkisebb lángon, közben az ajtaja nyitva marad.

Teheted a hűtő tetejére is hátra, ahol kijön a meleg.

Néhány óra alatt el kell készülnie.

  Nekem ilyen lett! Nagyon fincsi!

Ezután tedd be a hűtőbe, 4-5 napig simán eláll!

A joghurt nagyon egészséges. Rendben tartja a beleket, az emésztést. Az egészség pedig a jó emésztéssel kezdődik!

Jó egészséget kívánok Mindenkinek!

—————

Vissza