Isteni citromos linzerkarika

2015.11.18 14:10

Ahogy azt tegnapi bejegyzésemben ígértem nektek, most megosztom veletek a kedvenc citromos linzerkarika receptemet.

Ezt a süteményt nem csak azért szeretem, mert könnyen elkészíthető és nagyon finom, hanem azért is, mert hetekig eláll.

Karácsonyra vagy teázás mellé kitűnő. Előre elkészíthető. Süthetsz kiló számra, bedobozolod, nem szárad ki. Tényleg hetekig friss marad. Csak egy a kérdés: Meg tudod őrizni addig? :-)

A recept: 21 dkg liszt, 10 dkg zsír vagy 14 dkg vaj, 7 dkg cukor, 1 tojássárga, 1 egész citrom.

Először a lisztet és a zsírt vagy vajat elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. A citrom egész leve kell bele + a héja lereszelve. Ügyeljetek hogy vagy biocitromot vegyetek vagy pedig alaposan súroljátok meg a citrom héját! A tésztát kinyújtom kb. 2-3 mm vastagságúra majd karikákat vagy virág formát vágok belőle. A formák egyik felét középen kiszúrom, majd megsütöm kis lángon az egészet. Mikor megsült és kihűlt a tészta, akkor egy simát és egy lyukas közepüt összeragasztok valamilyen finom lekvárral (barack, meggy, málna stb.). A tetejét megszórhatom porcukorral vagy még sütés előtt megkenem felvert tojásfehérjével, megszórom cukrozott, aprított mandulával vagy dióval. Lehet variálni!

A sütemény elkészítési ideje kb. 1 óra sütéssel együtt.

Jó sütést kívánok nektek és jó őrködést a doboz tartalma felett! 

farmer táska 001

 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, kérlek oszd meg másokkal is. Ne feledd! Ha a héten íratkozol fel hírlevelünkre, akkor részt veszel eheti nyereménysorsolásunkon (részletek novemberi nyereményjátékunkban), ahol Nagy Réka: Ökoanyu című könyvét sorsoljuk ki.

Facebook oldalamon is nagy szeretettel várok mindenkit: Angyali Háztartás

—————

Vissza