Így gondolták '53-ban is

2015.09.14 13:56

"A főzést is tanulni kell, mert aki nem tud főzni, annak a jövedelem mindig kevés, sok anyagot elprédál, kidob, amiből tudással, leleményességgel még valami jó, tápláló, fogyasztható étel készülhetne. Így sok-sok kidobot vagy elrontott anyag megy kárba, ha nem tanulunk meg főzni.

Ha napodat gondosan beosztod, mindenre van időd. Ne állj sokat a tükör előtt, nem kell a kapuban meg a kútnál sokat beszélgetni, elkésel az ebéddel és nem tudod elvégezni a munkádat. Ha valaki jön hozzád, a munkát akkor is folytathatod, beszélgetni úgy is lehet.

A konyhában sokat meg lehet menteni takarékossággal, anyag- és időbeosztással. A dolgozó nőnek nehéz a háztartás gondja, de ha úgy könnyít magán, hogy mindjárt feljegyzi egy kis füzetbe ami kifogyott, fűszerféle, zöldség, tojás, stb. és napi munkája közben bevásárol vagy vásároltat, akkor nem kell otthon sóhajtania, hogy nincs ecetem, nincs cukrom, sóm, zsírom stb. 

Légy barátságban a fakanállal, mert aki szeret főzni az tud is. Légy örzője a saját és férjed jövedelmének, ne hulljon ki az ujjaid közül még egy kásaszemnyi érték sem. Amit fel lehet használni, arra nagyon vigyázz, mert háztartásodban te általad intéződik el jobb vagy rosszabb anyagi léted."

A fenti idézet egy 1953-ban kiadott háztartási tanácsadó könyv bevezető szövege, de a mai napig minden pontja helytálló.

Hiszen a jó pénz- és időbeosztás a TE kezedben van. Nem könnyű munka, de ez is mint minden más megtanulható. És ha megtanultad, akkor már kisujjból is megy. A későbbiekben pedig megtaníthatod gyermekedet, unokádat is erre a remek szórakozásra.

Fantasztikus érzés amikor ránézel az asztalod körül ülő vendégeidre és látod arcukon az elégedettséget! 

Ha téged is érdekel a hogyan? kövesd írásaimat.

 

 

—————

Vissza


Hírlevél

Ha érdekel a háztartás vezetése, tökéletesítgetése, akkor jó helyen jársz. A legkézenfekvőbb, legegyszerűbb ötleteket szeretném megmutatni az oldalamon. Ha szeretnél minden újdonságról e-mailben értesítést kapni, íratkozz fel hírlevelemre:-)