Hogyan varrjunk fel egy gombot egyszerűen, de szépen

2016.01.05 13:56

 

                                 

Gyakran előfordul, hogy leszakad a gomb egy nadrágról vagy egy blúzról, ingről, kabátról.

Jó hír, hogy minden gombot egyformán kell felvarrni! Most szeretném nektek ezt az egyszerű műveletet megtanítani. Szerencsére nem bonyolult és sok pénzt meg tudsz vele spórolni.

Mindig válasszunk a ruhanemű vagy a gomb színével azonos színű cérnát. (Én most azért választok elütő színűt, hogy jobban lássátok, mit is kell csinálni)!

Fűzzük be a cérnát a tűbe. Húzzuk egyforma hosszúra a cérna két végét, fogjuk össze őket és kössünk rá egy csomót.

Szúrjunk fel az anyagba, szúrjunk át a gomb egyik lyukán, majd öltsünk vissza a másik lyukon és az anyagon is. Most visszaértünk az anyag fonákjára.

   

Ha két lyukas a gomb, akkor ismételjük meg a műveletet még párszor. Mindig nézzük az anyag fonákját is, hogy szépen, egymásra öltögessünk a cérnával.

Ha négylyukas a gomb, akkor másodjára egy „üres” lyukon öltsünk fel, majd a másik „üres” lyukon öltsünk vissza. És kezdjük előlről, ismételjük meg a műveletet még 3-4-szer.

Mikor ezzel megvagyunk, akkor hozzuk fel a tűt az anyag színére, de már ne öltsünk a gomblyukba, hanem tekerjük néhányszor körbe a cérnát a gomb alatt, majd varrjuk el.

    

Az elvarrás azt jelenti, hogy beleöltünk ebben az esetben a cérnával körbetekert részbe és áthúzzuk a cérnát, de nem az egészet, egy pici hurkot hagyunk ezen az oldalon, majd a húrkon átdugva a tűt, a cérnát jól meghúzzuk. Ezt még egyszer megismételjük, majd a cérnát elvágjuk és készen is vagyunk!

 

             Ha megfordítod a munkát, így kell kinéznie az anyag fonákján! Az alsó a két lyukas gomb felvarrása, a felső a négy lyukas gomb felvarrása.

Ugye hogy nem bonyolult!

 

Ha hasznosnak találod a cikket, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm!

—————

Vissza