Hogyan tegyük ragyogóvá az ablakunkat?!

2015.10.28 18:39

 

 

                                 Parasztház, Bajorország

 

Az ablak megpucolása egy elég nem szeretem munka, de mivel nem árt időben felkészülni a karácsonyra, így azt javaslom, hogy ha valamelyik nap szép idő lesz (nem esik, nem fúj és nem repkednek a mínuszok) essetek túl rajta. Ha most letudod, akkor legközelebb elég tavasszal csinálni! Ez lehet egy jutalom is, csak úgy kell felfogni.

Szóval rakj el az ablak közeléből minden szobanövényt, nehogy megfázzanak. Rakj el minden kis bigyót és egyáltalában mindent. Utána készíts oda magadnak minden olyan dolgot, amire szükséged lehet, hogy ne akkor kelljen futkosni a lakásban ezért meg azért. Az ablak nyitva és kihűl a lakás!
Szükséged lesz egy vödör vagy lavór meleg, mosószeres vagy mosogatószeres vízre, egy puha rongyra, ami nem szöszöl (legjobb a rossz póló), üvegtisztító sprayre és papírtörlőre. Esetleg létrára, ha a székről nem éred fel.

Első lépésben le kell venni a függönyt (kivéve, ha mostanában mostad, mert akkor csak húzd félre) és nyugodtan tedd be egy mosásra. A gép lejár, mire az ablakkal végzel, és akkor már mehet is vissza a helyére vizesen. A víz súlya elég hozzá, hogy kilógja magát, ezzel megspórolod a vasalást. Persze ha kényes anyagból van a függönyöd, akkor jobb, ha tisztítóba viszed!

Utána lekapjuk a pókhálót az ablak fölötti részről.

Ha beindult a mosógép, akkor lássunk neki az ablaknak.

Eső, Csepp, Ablakok


Először is lemossuk a meleg, mosószeres vízzel az ablakkereteket kívül-belül. Ne feledkezzünk meg az ablakpárkányról sem!
Ezután a vizet kicseréljük tiszta, mosószeres vízre. Nem kell sok mosószert tenni bele, mert akkor nagyon habzik. Ha a rongy nagyon elkoszolódott volna, akkor keressünk egy tisztát. A tiszta vízzel lemossuk az ablaküveget is majd megpucoljuk üvegtisztítóval és papírtörlővel. Addig dörgöljük, amíg szép fényes nem lesz. Sajnos ha oda süt a nap az ablakra, akkor nem jó pucolni, mert csak csíkos lesz.
Ha ezzel megvagyunk és lejárt a mosógép is, akkor felrakhatjuk a függönyt, ha csináltunk egy kis koszt, akkor azt természetesen feltakarítjuk magunk után. Visszarakjuk a virágokat is, a szellőztetést is elvégeztük, készen vagyunk. Most már csak hátra kell dőlni és élvezni a munkánk gyümölcsét.

Bedroom, Ágy, Keményfa Padló, Függönyök   

Hogy ne legyen annyira unalmas dolog az ablakpucolás, hallgass közben zenét vagy hívd át valamelyik barátnődet vagy mindkettő egyszerre.
Ablakpucolás közben eltervezheted azt is, hogy mivel szeretnéd díszíteni az ablakodat. Most még rakhatsz ki őszi faleveleket, őszi hangulatú ablakdíszeket, de gondolj arra, hogy nemsokára jön az advent, lassan ennek is neki lehet állni.
Ha használsz huzatfogót, akkor azt is keresd elő és tedd be az ablakba!

Én az ablakpucolás idejére szoktam időzíteni az ajtók lemosását is, így egy füst alatt minden ilyesmivel végzek.

Ybbsitz, Kanzlerhaus, KovácsoltvasAblakok, Falak, Borostyán, Növények                                                                                                                                                                    

Ha hasznosnak találtad írásomat, oszd meg másokkal is!

Ha te sem akarsz lemaradni a legfrissebbekről, iratkozz fel hírlevelemre. Ne feledd! November másodikától hetente ajándékot sorsolunk ki az újonnan feliratkozók között!

Facebook oldalamon is szívesen látlak: Angyali Háztartás

 

Virágláda, Ház Ékszerek, Ablak Virág

 

—————

Vissza